Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de febrer del 2015 | 17:45
Notícia · Societat civil

Forcadell, al Die Welt: "El 27S convertirem les eleccions en el referèndum que se'ns nega"

El prestigiós rotatiu alemany ha publicat un article de la presidenta de l'ANC sobre el procés català, titulat: "Independència per a un país millor".

Barcelona · El diari alemany Die Welt, un dels més reputats al seu país, ha publicat a l'edició d'aquest dilluns un article de la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, sobre el procés polític que es viu a Catalunya, les seves característiques i motivacions principals, i l'horitzó de les eleccions del 27 de setembre, que es convertiran "en el referèndum que se'ns nega".

A l'article, titulat Independència per a un futur millor, Forcadell hi assegura que Catalunya està experimentant un "procés polític europeu únic", capaç de mobilitzar "més del 20% de la població del país, de manera absolutament pacífica".

Forcadell també hi assegurat que a la vegada el procés és totalment "inclusiu", ja que l'únic condicionant per formar-ne part és tenir la "voluntat de crear un país socialment just" per "garantir un futur millor als seus ciutadans". La presidenta de l'ANC ha fet un repàs de diversos greuges que reben els catalans per part del govern espanyol, com el dèficit fiscal, o la manca d'inversions en "infraestructures claus, mentre que es construeixen línies d'alta velocitat no rendibles".

"Els catalans ens preguntem com és possible que al segle XXI i a la Unió Europea, hi hagi uns ciutadans amb més drets que d'altres. Com és que l'Estat espanyol, que es diu democràtic, es nega a resoldre políticament un conflicte polític?" s'ha qüestionat Forcadell. Finalment, Forcadell ha recordat l'èxit de la gran V de Votar del passat Onze de Setembre i de la consulta del 9N, i apunta el 27S com la data per fer el referèndum definitiu.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat