Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 5 de d'agost del 2016 | 14:50
Notícia · Societat civil

Juristes per la independència evidencia els abusos de llei del Govern espanyol

Juristes per la Independència ha fet pública aquesta setmana  una nota jurídica en la que exposa els darrers abusos de llei del Govern espanyol i del Tribunal Constitucional. En el document s'hi despleguen un seguit de consideracions a tenir en compte davant aquest conflicte.

En primer lloc, es recorda que tant el Parlament com els seus diputats són inviolables en l'exercici de les seves funcions polítiques. En el cas dels representants polítics, fins i tot després d'haver acabat el mandat. També posen en evidència la manca d'independència dels tres poders de l'Estat – legislatiu, executiu i judicial – en la presa de decisions, una situació que ha marcat les polítiques del Govern espanyol des que es va iniciar el procés independentista.

Es constata que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, segona autoritat del país, va complir escrupolosament amb les seves funcions permetent el debat i la votació de les conclusions de la Comissió d'Estudi sobre el Procés Constituent. A més es remarca que el Tribunal Constitucional, per actuar enllà de les seves prerrogatives i contra les persones, s'empara en una llei que està impugnada i que és insòlita entre les democràcies europees.

Finalment, denuncien la mala praxi judicial en la Resolució del Tribunal d'aquest passat dilluns 1 d'agost, al declarar com a hàbil el mes d'agost, sense haver escoltat prèviament a les parts, vulnerant d'aquesta manera, el principi constitucional del dret a la tutela judicial efectiva.

[PODEU VEURE LA NOTA AMB LES CONSIDERACIONS DE JURISTES PER LA INDEPENDÈNCIA AQUÍ]

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat