Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de d'abril del 2013 | 16:58
Opinió
Jordi Porta

Coherència, si us plau

L'altre dia el portaveu del Partit Popular a Catalunya, el senyor Enric Millo, deia que se'n fa tanta, d'escudella, des de determinats sectors catalanistes sobre el 1714 i la guerra de successió, i que en canvi es te poc en compte que va haver-hi catalans que lluitaren a favor i a les ordres de Felip V. I es cert. I és normal. Només cal mirar l'actualitat. El senyor Millo és català i ja sabem a favor de què està. I no només ell.

Pel que sembla a la final del torneig Godó de tenis de l'altre dia, per exemple, una colla d'espectadors varen xiular al President Artur Mas se suposa que per la seva posició sobre la consulta al poble de Catalunya.

En les societats democràtiques la unanimitat de les expressions polítiques no es dona. El que resulta més curiós és que un dels arguments que fan sevir sovint els membres del Partit Popular a Catalunya és que no convé dividir la societat catalana amb aventures com la consulta. O sigui que fer cas a allò que volen una minoria no és dividir la societat catalana i, en canvi, posar en marxa un procés que vol la majoria de ciutadans és dividir-la. Curiós, oi?
Fer cas a allò que volen una minoria no és dividir la societat catalana i, en canvi, posar en marxa un procés que vol la majoria, sí"
I si estan segurs que la majoria seria favorable a la seva posició, per què tenen tanta por a que es faci la consulta? I que no facin servir l'argument del respecte a la llei. Fins i tot seguint una constitució com la del 1978, tant mediatitzada pel règim anterior, es podria fer la consulta si el govern i el Tribunal Constitucional així ho volguéssin. Però ja sabem com han arribat als seus càrrecs uns i altres pel que fa a l'opinió de la majoria de catalans.

Els ciutadans de Catalunya han de poder determinar lliurement el seu futur. És l'única resposta democràtica.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jordi Porta
Jordi Porta
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política catalana
Les maniobres per desviar l'atenció pública
Opinió · Política catalana
Del carrer a les nostres institucions
Opinió · Política catalana
Els poders públics i la societat civil
Opinió · Política
Democràcia i respecte a la Constitució
Opinió · Política
Probable nou estil polític repressiu
Opinió · Política catalana
Endavant i mantinguem la dignitat
Indica publicitat