Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de d'octubre del 2014 | 18:45
Opinió
Jordi Porta

El nou 9N

És més que probable que el govern espanyol intentarà emetre una sentència del Tribunal Constitucional condemnant jurídicament la consulta del 9 de novembre. No ens ve de nou. L'èxit més gran que això els comportaria seria aconseguir per aquest camí la divisió entre els catalans. No cal dir que entre les entitats de la societat civil això serà més difícil.

En canvi els partits, especialment CiU i ERC, poden accentuar les seves diferències respecte als objectius i, sobretot, respecte a l'estratègia per arribar-hi.

Cal insistir, una vegada més, que la unitat és la base per assegurar l'èxit de tot el procés que portem des de fa quatre anys. També és cert que la unitat no pot fomentar-se a qualsevol preu, és a dir, que no es pot malbaratar el treball fet per aconseguir l'objectiu que el poble català pugui definir lliurement el seu futur polític rebaixant els plantejaments bàsics.
És necessari que la ciutadania pugui veure la unitat per tal de mantenir l'esperança en l'avenç democràtic de la consulta"
Cal, però, que s'intenti comprendre la situació de cadascú. Especialment entendre que seguir amb valentia tot aquest procés és una tasca política doblement dificultosa, havent d'assumir alhora el poder polític de la Generalitat, que vol dir tenir un finançament insuficient per portar a terme polítiques de govern que assegurin, per exemple, els serveis bàsics com la sanitat i l'ensenyament.

Però ERC, comprenent d'entrada aquesta situació, ha de mantenir l'objectiu fonamental amb habilitat i sense cedir en qüestions fonamentals, però comprenent les exigències d'exercir el poder polític en uns moments com els actuals.

Ja fa temps que vaig dir que la unitat més dificultosa de mantenir serà la de l'estratègia a seguir ,més que no pas la dels objectius, més clarament compartits. És necessari que la ciutadania pugui veure aquesta unitat per tal de mantenir l'esperança en l'avenç democràtic de la consulta.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jordi Porta
Jordi Porta
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política catalana
Les maniobres per desviar l'atenció pública
Opinió · Política catalana
Del carrer a les nostres institucions
Opinió · Política catalana
Els poders públics i la societat civil
Opinió · Política
Democràcia i respecte a la Constitució
Opinió · Política
Probable nou estil polític repressiu
Opinió · Política catalana
Endavant i mantinguem la dignitat
Indica publicitat