Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de de gener del 2014 | 16:10
Opinió
Jordi Fortuny
Periodista, @jordifortuny1

La posició de les grans empreses sobre la consulta, ben aviat

En els pròxims dies assistirem al seguit de presentacions de resultats de les grans empreses, que es fa cada any per aquestes dates. Les principals companyies del país, bàsicament les que cotitzen a borsa, explicaran els comptes de 2013 i també les previsions que tenen per a 2014.

Els líders empresarials no deixaran passar aquesta oportunitat i donaran també l'opinió sobre la situació econòmica i sobre els impostos. És a dir, especularan sobre si ja estem sortint de la crisi, o si encara no, i diran què pensen de la reforma fiscal del govern espanyol i dels nous impostos que vol crear el Govern de Catalunya.

Seran opinions escoltades, per venir de qui venen: les persones que dirigeixen les grans empreses, les que encarnen el poder empresarial i financer. La representació institucional dels empresaris correspon a les organitzacions patronals, però això és només una formalitat. A l'hora de la veritat, el poder real el tenen les grans empreses. Són un dels principals poders fàctics, si no el principal.
En pocs dies sabrem què pensen de la consulta del 9 de novembre els grans homes de negocis"
Per això també caldrà escoltar què diuen sobre el procés polític que viu ara Catalunya. Alguns, la minoria, donaran l'opinió per pròpia iniciativa, mentre que tots els altres ho faran en resposta a les preguntes dels periodistes. I tots, absolutament tots, tindran la frase a punt després d'haver-la preparat a fons amb els dircom (els responsables de comunicació de les seves companyies).

Per tant, en pocs dies sabrem què pensen de la consulta del 9 de novembre els grans homes de negocis. En principi, cal esperar declaracions breus, molt formals, de respecte a la legalitat i la democràcia, i també crides al diàleg. Però caldrà estar ben atent per veure si algú se surt del guió previsible i en quin sentit ho fa. I és clar, també caldrà analitzar els silencis: allò que no diguin.

Si l'aparell de propaganda del govern espanyol fes bé la seva feina, hauria preparat bé la temporada de presentacions de resultats d'aquest any, amb l'ajuda de la CEOE, mirant d'assegurar-se un missatge contrari a la consulta. I si els presidents de les grans corporacions fessin bé la seva, haurien de tenir també en compte les opinions dels stakeholders. És a dir, les opinions dels treballadors, accionistes, directius, proveïdors, distribuïdors, clients, polítics i grups socials que tenen relació amb l'empresa, sense els quals l'activitat de la companyia no tindria sentit. A veure què passa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jordi Fortuny
Jordi Fortuny
Periodista, @jordifortuny1
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Quan la Corpo i l'audiovisual siguin una prioritat (i 2)
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Quan la Corpo i l'audiovisual siguin una prioritat (1)
Opinió ·
La polseguera de Maroni oculta l'Expo
Indica publicitat