Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 25 de de novembre del 2014 | 18:04
Opinió · Pla de lleida
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa

L'hora de la unitat

Superat el 9-N ha arribat l'hora d'ensenyar les cartes i de veure qui està a l'alçada de les circumstàncies i qui no. Aquest dimarts, en una compareixença força esperada, el president Mas exposarà el seu full de ruta en relació a l'escenari que s'ha obert després de la consulta.

En el disseny d'aquesta proposta, no cal dir-ho, pesa molt el mandat popular dels més de 2,3 milions de catalans que fa quinze dies van decidir sortir de casa, fent cas omís a les amenaces de l'Estat, expressant lliurement i democràtica la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya.

No opinaré sobre el procés obert des de la Moncloa, via Fiscalia, per intentar aturar el procés i imputar el president. A Madrid estan en un bucle espai-temps, alimentat pels tertulians del règim, del qual són incapaços de sortir-ne i afrontar la veritable realitat, la d'una societat que ha parlat alt i clar i que ha decidit desconnectar de l'Estat per centrar-se en l'esdevenidor més immediat, que passa per dissenyar i construir la Catalunya del futur.
Si hem arribat fins aquí és perquè volem acabar d'escriure la nostra història"
El president n'ha parlat abans i després del 9-N. La clau és la unitat. Calia unitat per fer la consulta i en cal ara, encara més, per afrontar els nous reptes, que són els més decisius. Ho hem dit en més d'una ocasió: en moments excepcionals, mesures excepcionals. I això vol dir unitat i generositat. En aquests moments toca demostrar que si hem arribat fins aquí és perquè volem acabar d'escriure la nostra història.

I, és precisament ara, quan vénen els capítols més decisius dels últims tres-cents anys d'història de Catalunya, quan no ens podem perdre en tacticismes i lectures partidistes. El país no s'ho pot permetre. I tota la gent que el 9-N va abocar, en aquelles urnes, tones d'esperança, il·lusió i emoció, esperen que aquells que estan al capdavant de les institucions del país estiguin a l'alçada de les circumstàncies.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Meritxell Roigé i Pedrola
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa
Opinió · Territori
Per Catalunya, salvem lo Delta
Opinió ·
Els ajuntaments estem preparats
Opinió · Política
24 de maig, fent camí cap a un nou país
Opinió ·
L'Ebre en un nou Estat
Opinió · Política
Construir un nou Estat
Opinió · Política
Castor, un altre exemple #marcaEspanya
Opinió · Política
El corredor del mediterrani, oportunitats i creixement econòmic
Indica publicitat