Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 2 de de juny del 2016 | 10:53
Opinió · Política catalana
Mercè Conesa
Presidenta de la Diputació de Barcelona

Respostes clares i ràpides a les necessitats del món local

La raó de ser de la Diputació de Barcelona no és altra que estar sempre al costat del món local, ja siguin els ajuntaments o els consells comarcals. I en aquests moments, ser útils als governs locals suposa ajudar-los en aquells aspectes més sensibles i urgents

que demanda la ciutadania,i que estan relacionats amb les emergències socials derivades de la crisi que afecta el dia a dia de moltes famílies. 

El país, ara mateix, té una emergència social que ha de ser atesa, i les administracions públiques no podem girar-hi l'esquena sota cap concepte, i per això he anunciat fa pocs dies que la Diputació posa en marxa un programa extraordinari de serveis socials bàsics i de cohesió social.

I és que el ciutadà el que vol són respostes clares i ràpides. I la nostra obligació, com a administradors dels recursos públics, és donar-les"

 

Tenim un repte social que ens interpel·la, i la ciutadania no entén de disputes ni de reclamacions sobre competències. Per això, davant del bloqueig a què ens aboquen les últimes sentències del Tribunal Constitucional, la Diputació ha decidit tirar endavant aquest programa d'urgència.

 

El programa posa a la disposició dels governs locals barcelonins una partida de 15 milions d'euros, que els ajuntaments i els consells comarcals podran destinar, sobretot, a la cobertura de les necessitats socials bàsiques i, també, a altres finalitats que, en última instància, garanteixin una resposta d'urgència a la situació de les persones que estan patint més els efectes de la crisi. Aquesta partida se suma a les diferents actuacions i plans que aquesta corporació ha desplegat els darrers anys per fer front a la situació de necessitat que viuen moltes families.

 

També he anunciat que estem negociant amb les empreses subministradores amb qui la Diputació té contractats els serveis bàsics perquè destinin una part de les factures que els abonem a cobrir les necessitats de subministrament de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i no poden pagar aquestes despesa.

 

Parlo, doncs, de dues iniciatives fermes i compromeses amb el benestar de les persones. Dues iniciatives per trencar bloquejos i donar resposta, sense subterfugis, als problemes reals de la nostra gent: la llum, el gas, el lloguer, l'alimentació, la roba, l'educació, els serveis públics bàsics...

 

I és que el ciutadà el que vol són respostes clares i ràpides. I la nostra obligació, com a administradors dels recursos públics, és donar-les.

 

Mercè Conesa

Presidenta de la Diputació de BarcelonaVersió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Mercè Conesa
Mercè Conesa
Presidenta de la Diputació de Barcelona
Opinió · Política catalana
Catalunya serà digital o no serà
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Opinió · Política catalana
Els deures del PDeCAT
Opinió · Política
Han signat la seva inhabilitació
Indica publicitat