Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de febrer del 2012 | 14:54
Opinió · Política
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

De perseguidor a perseguit

El jutge Baltasar Garzon ha passat de perseguidor a perseguit, de jutge modèlic a malfactor, de defensor de la democràcia a delinqüent.

Carme-forcadell

Barcelona ·

El Tribunal Suprem l'ha condemnat a 11 d'inhabilitació que, a la pràctica, vol dir que haurà de dir adéu a la carrera judicial. La sentència arriba amb molts i molts anys de retard si no que ho preguntin als independentistes catalans i bascos que ha enviat a la presó en els darrers vint anys.

 

Al jutge no l'han inhabilitat per haver investigat els crims del franquisme, tal i com es vol fer creure i tal i com diuen molts dels seus defensors, sinó per haver ordenat escoltes telefòniques entre advocats i detinguts, vulnerant així les legítimes garanties dels acusats i provocant alhora una indefensió i deassistència judicial

 

Aquestes pràctiques han estat habituals en tota la carrera del jutge, però fins ara no havien importat a cap dels estaments judicials, perquè havien servit per empresonar a bona part dels independentistes catalans i bascos.


Els seus mètodes eren coneguts no només en el món judicial, sinó també entre els polítics, però entre tots el protegien perquè servia molt bé els interessos del nacionalisme espanyol desmantellant el món abertzale, tancant diaris i desacreditant periodistes. De fet és el que va portar a la pràctica amb més contundència la Llei de partits que va permetre il·legalitzar totes les organitzacions polítiques de l'esquerra abertzale des del 2002.

 

El més trist de tot és que el jutge que, des del 1992, ha estat perseguint l'independentisme català primer i bacs després hagi estat apartat de la circulació pel cas Gürtel, una trama de corrupció política del Partit Popular, en lloc de haver-ho fet per causes molt més dignes.

 

El jutge, que ha estat catapultat a la fama durant anys per la dreta i per l'esquerra espanyoles, ha tastat la seva pròpia medicina i ha passat d'acusador a acusat. Ha estat utilitzat pel centralisme espanyol per colpejar els nacionalismes perifèrics com en deien, però quan ha volgut emprar les mateixes armes contra el PP, aquests s'hi han tornat. Mentre els feia la feina que els convenia el protegien, però quan ha començat a aixecar el vol li han tallat les ales.

 

Segons el Tribunal Suprem els mètodes utilitzats pel jutge Garzón són mètodes de règims autoritaris, de fet són els mateixos mètodes que el jutge ha utilitzat sempre, l'única diferència és que ara els utilitza per empresonar membres del Partit Popular, per això l'han inhabilitat, i abans els utilitzava per empresonar independentistes.

 

No em sap greu que hagin inhabilitat a Garzón, em sap greu que no ho hagin fet molt abans i per casos més dignes.

 

 

Carme Forcadell Lluís

www.carmeforcadell.cat

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Indica publicitat