El Govern espanyol, el seu president i els seus ministres no deixen de sorprendre'm. Sé que són uns fatxendes, però no podia imaginar que fossin capaços de tergiversar i manipular la informació de forma tan barroera.
Mentre a Europa no se'n fien ni un pèl de la solvència dels bancs espanyols, amb Bankia liderant el rànquing, l'entitat financera que va avalar els despropòsits i les malversacions dels governs del País Valencià i de la comunitat de Madrid, ambdues governades des de fa molts anys pel Partit Popular, i envien un equip d'experts per supervisar les seves actuacions, el president del Govern espanyol diu que això es un exercici de transparència financera.
No només això, la fatxenderia arriba a tals límits que es permet el luxe, igual que el senyor Zapatero fa quatre anys, de donar lliçons i consells a Europa. El senyor Zapatero va dir que els bancs i el sistema financer espanyols eren dels més solvents del món i que les actuacions del Banc d'Espanya haurien d'estendre's a altres entitats financeres europees. Ara, el senyor Rajoy ha dit que l'exercici de transparència dels bancs espanyols s'hauria de fer a tots els països d'Europa, no sé a quin exercici es refereix perquè si no haguessin fet fora al senyor Rato encara ens estaria dient que Bankia és l'entitat més solvent del món.
En quin moment a Catalunya hem decidit que volíem formar part d'Espanya?"
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha esquivat les critiques per no haver informat dijous de la desviació dels dèficits de les comunitats de Madrid, País Valencià i Castella-Lleó (governades pel PP), que ha obligat a augmentar el dèficit final de les administracions al 2011 en 4 dècimes, dient que aquesta desviació ha sortit a la llum gràcies a l'operació de pagament a proveïdors i correspon en part a deutes d'abans del 2011. D'aquesta manera tan descarada justifica l'insolidari i greu comportament dels seus companys de partit.
Per acabar-ho d'adobar també ha dit que "quan a Espanya hi ha hagut centralisme no ha coincidit amb la millor època ni de llibertats ni de prosperitat, en canvi els països federals són els que tenen menys sector públic i més ordenat". Resulta sorprenent veure que no té ni idea del què vol dir federalisme, que és la unió de diversos territoris amb igualtat de condicions on cadascun conserva la seva sobirania i en qualsevol moment pot decidir si continua unit als altres o si se'n vol separar. En quin moment a Catalunya hem decidit que volíem formar part d'Espanya? Però els més greu de tot no és pas la seva ignorància que ens demostra reiteradament, sinó la seva incontinència.