Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de de maig del 2016 | 20:33
Opinió · Societat civil
Miquel Sellarès
Fundador de CDC

ANC: tots i totes som necessaris

D'unes setmanes ençà, companys històrics i gent de la base de l'ANC m'han demanat que em presentés al secretariat de l'ANC i m'han reiterat que el que cal ara a l'assemblea és aplicar l'eslògan que multitud de vegades m'haureu sentit reivindicar: coincidència, complicitat i transversalitat.

Una i una altra vegada m'hi he negat, això si després de reflexionar-hi al respecte. I és que crec que persones com jo podem ajudar, ésser referència d'unes certes maneres de fer, però en cap cas tornar a ser els protagonistes. Aquelles persones que que vàrem fer possible en la transició democràtica l'Assemblea de Catalunya i dècades després repetirem amb la creació de l'ANC hem de ser part del procés però no liderar-lo.

L'ANC, és una realitat sòlida, que al meu parer, necessita de més sensibilitat transversal i menys presidencialisme que s'hauria d'haver acabat amb la figura irrepetible de Carme Forcadell. Ara el que es necessita és cohesió, persones capaces d'il·lusionar i gestionar. També és necessari un full de ruta i un projecte que interessi a tots els patriotes catalans exercint dia a dia amb transversalitat i complicitat i sobretot acabar amb les lluites entre nosaltres.

L'ANC són Carme Forcadell, Marc Costa , Pere Pugès, Jaume Marfany, Jordi Sànchez, Quim Torra, Agustí Alcoberro, Antonio Baños, Liz Castro i molts i molts altres dels barris i viles d'arreu de Catalunya. Gent il·lusionada que vol servir al país i que volen assolir la dignitat de viure en una Catalunya lliure i sobirana.

Calen doncs unes eleccions al secretariat nacional però no batalletes personalistes i cal que els partits en quedin al marge. L'ANC no és l'Assemblea de Catalunya històrica que si era una "qüestió" formalment de partits i organitzacions de resistència contra el franquisme. L'Assemblea és una associació de persones. El millor de la bona gent del país: els patriotes.

L'ANC penso no s'hauria d'organitzar-se com una associació convencional amb una presidència i una junta formal sinó que seria millor un estat major que treballés i dirigís sense cap mena de "vedetisme" per part de ningú. Però això a dia d'avui ja sé és una utopia...i ja que la realitat és la que és intentem escollir les persones més vàlides que s'estimin el país per sobre de tot i que no ens condueixin a trifulgues personalistes. El que ens cal és que sàpiguen manar i cohesionar.

L'Assemblea és i serà vital ja que s'acosten durs enfrontaments amb l'estat i amb la quinta columna política, mediàtica i social que han anat teixint les veritables estructures d'estat espanyoles per destruir el procés.

No és qüestió, per tant, de noms i si de sentit d'estat i de saber crear estructures de resistència.

Mantingueu-vos ferms. Tots i totes som necessaris per a L'ANC.

 

Miquel Sellarès 

cofundador de l'ANC





Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Fundador de CDC
Opinió · Política catalana
Conesa i Pascal, l'esperança d'una nova convergència
Opinió · Política catalana
Necessitem una nova CDC?
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Recull de premsa · Seguretat
Sellarès: "Seguretat Nacional i Procés"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Idealistes i pragmàtics"
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
La fotografia · Política
Nou fracàs de convocatòria de Societat Civil Catalana
Indica publicitat