Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 1 de de juliol del 2016 | 00:00
Opinió · Societat civil
Jaume Marfany
Filòleg

Per un 11-S massiu, il·lusionant, exigent i reivindicatiu

Cada any, des de l'11 de setembre de 2012, l'Assemblea Nacional Catalana ha convocat la ciutadania a manifestar-se al carrer, L'objectiu sempre ha estat el mateix: avançar en el camí cap a la independència..

Des de l'11 de setembre de 2012, amb el lema "Catalunya nou Estat d'Europa", fins a l'11 de setembre del 2015 amb "Via lliure a la República catalana", tot passant per la Via Catalana del 2013 o "El 9-N votarem. El 9-N Guanyarem" del 2014, l'ANC ha mobilitzat milions de persones per la independència. I ho ha fet de manera massiva, il·lusionant, democràtica i pacífica, però, alhora decidida, convençuda i combativa.

En el complicat escenari polític en què ens estem movent, cal que l'ANC recuperi la iniciativa, el lideratge, l'entusiasme, la força i la capacitat de mobilització"

S'apropa un nou 11 de setembre i crec que l'ANC es troba encara en la fase de decidir on (malgrat que ja ha anunciat que la convocatòria serà descentralitzada) com i el leitmotiv de la mobilització d'enguany.

Inicialment, l'ANC pretenia que aquest 11-S fos l'inici del Procés Constituent. La idea, que fa uns mesos podia ser bona, a hores d'ara ha perdut tota capacitat d'engrescar i mobilitzar la gent. Així mateix, el fet de descentralitzar la convocatòria fa que es perdi tot aquell poder impactant que té una mobilització de dos milions de persones, tant des del punt de vista mediàtic com de la pròpia demostració de la força i el convenciment de la societat civil.

Necessitem una ANC que sigui capaç de convocar un 11 de Setembre massiu, exigent i reivindicatiu. Un 11-S que marqui el final del procés d'independència"

Estic convençut que l'Assemblea està mirant d'adaptar-se als nous escenaris polítics i cercant la millor manera de mostrar a l'Estat espanyol, al món i a nosaltres mateixos la determinació de culminar el procés d'independència i esdevenir un nou Estat independent.

En aquests moments, l'escenari polític presenta tres temes clau: 1)La qüestió de confiança a què se sotmetrà el President Puigdemont el proper mes de setembre. 2)La decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de seure en el banc dels acusats el President Artur Mas; l'exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau. 3)La decisió de l'ANC, sempre que així ho decideixin els seus associats, de plantejar al Govern i al Parlament la convocatòria d'un referèndum d'independència vinculant.

L'11 de Setembre d'enguany ha de girar a l'entorn d'un d'aquests tres grans temes que afecte directament el procés d'independència. O, per què no?, a l'entorn dels tres en el seu conjunt. Estic segur que l'Assemblea, amb la seva gran capacitat imaginativa, organitzativa i mobilitzadora, és ben capaç de trobar aquell punt de connexió que permeti, una vegada més, una mobilització sense precedents amb un clar component reivindicatiu i de declaració d'intencions.

El 2014, amb el "9-N votarem. El 9-N guanyarem" mostràvem el suport a les nostres institucions. El nostre missatge va ser molt clar: "l'Onze de Setembre de 2012 vam demostrar que érem molts. El 2013, que estàvem preparats i el 2014 estem disposats a fer-ho. Nosaltres decidirem!"

En el complicat escenari polític en què ens estem movent, cal que l'ANC recuperi la iniciativa, el lideratge, l'entusiasme, la força i la capacitat de mobilització. Necessitem una ANC que sigui capaç de convocar un 11 de Setembre massiu, exigent i reivindicatiu. Un 11-S que marqui el final del procés d'independència.

I un 11-S d'aquestes característiques només pot ser realitat concentrant la convocatòria a Barcelona, com sempre ha sigut amb l'excepció de la cadena del 2013.

Un 11-S que serveixi també per convocar a tots els partits polítics sobiranistes catalans, i remarco la paraula "sobiranistes", i a les principals entitats de la societat civil favorables a la constitució de la República Catalana a constituir la Taula de forces polítiques i socials, amb l'objectiu que sigui l'organisme unitari encarregat de la direcció política del procés de constitució del nou Estat.

Nosaltres vam començar aquest procés, nosaltres el vam portar a la majoria parlamentària i nosaltres el conduirem fins a la proclamació de la nova República catalana independent.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jaume Marfany
Jaume Marfany
Filòleg
Opinió · Política catalana
Judici al procés d'independència
Opinió · Política catalana
2016: Un resum independentista
Opinió · Política
La deriva vergonyant del PSC
Opinió · Política catalana
Del somriure a la decisió i el coratge
Opinió · Política catalana
Culminar el procés
Opinió · Política catalana
Enguany més que mai. A punt!
Opinió · Política catalana
Per un procés constituent, participatiu, inclusiu i transversal
Indica publicitat