Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de juliol del 2012 | 18:54
Recull de premsa

Batista: "El País Basc està immers en una sèrie de canvis que poden propiciar un tomb en la fesonomia política"

"La construcció del relat d'ETA requerirà anys".

El periodista Antoni Batista ha radiografiat l'actualitat política a Euska Herria a un article publicat a El Triangle, on hi destaca que el territori es troba "immers en una sèrie de canvis que  poden propiciar un tomb en la fesonomia política".

"L'esquerra abertzale veu que Laura Mintegi, la seva candidata, ha entrat i s'hi ha posicionat bé [...] fent-los anar amunt i col·locant-los com a primera força parlamentària en escons en les properes eleccions autonòmiques" ha indicat l'autor de l'article La polisèmia basca.

Batista, però, ha explicat que "mentre greixen la maquinària electoral" els independentistes d'esquerres "continuen posant l'accent en la prioritat dels presos".

"La decisió del Tribunal d'Estrasburg ─ha explicat sobre els presos bascos─ que desqualifica la doctrina Parot (o cadena perpètua encoberta) ha estat un trumfo en la lluita abertzale pels seus presos". El periodista, però, ha puntualitzat que això topa amb "moltes altres sensibilitats jurídiques que no tenen res d'independentistes basques".

Finalment, Batista ha conclòs que la construcció del relat d'ETA "requerirà temps i distància" i ha apuntat que "refredar el lèxic agressiu" és una molt bona mesura per començar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat