Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de de maig del 2015 | 19:30
Recull de premsa

Boix: "La manca de realisme de Barcelona en Comú abocarà la ciutat al fracàs si arriba a governar"

"Superar el model d'hotels i turistes de sorra i soroll requereix tenir una sobirania fiscal i política de la qual Catalunya (i per tant, Barcelona) no gaudeix, un tema sobre el qual Colau tira pilotes fora".

El catedràtic de la Universitat de Princeton, Carles Boix, ha dit a un article que el model de ciutat encetat a Barcelona durant els Jocs Olímpics "va generar les seves pròpies contradiccions": "Una economia d'hosteleria i construcció és molt més volàtil que una economia "productiva" [...]. El mercat laboral és dual [...]. El mercat de l'habitatge presenta tensions considerables".

A l'article Bar-cel-ona Boix hi ha continuat dient que totes aquestes contradiccions "expliquen segurament l'embranzida de Barcelona en Comú" i ha dit que "al cap i la fi, Ada Colau i la seva coalició són els hereus directes de l'esquerra que va inventar el model que diuen que detesten i que ara volen escapçar". "De fet --ha continuat--, una bona part de l'esquerra intel·lectual de la Transició que va donar suport al projecte urbà del PSC ha passat a apadrinar aquesta nova esquerra".

"En tot cas, Barcelona en Comú té dos problemes greus --ha sentenciat Boix--. Primer, no haver presentat un projecte creïble de creixement per a la ciutat. Almenys els alcaldes que hi ha hagut fins ara entenien que, per repartir, primer cal produir i créixer. Segon, no entendre les arrels polítiques del model postindustrial barceloní".

L'autor ha conclòs que superar aquest model "(el d'hotels i turistes de sorra i soroll)" requereix tenir una "sobirania fiscal i política de la qual Catalunya (i per tant, Barcelona) no gaudeix" i ha indicat que "construir un pol del coneixement internacionalment competitiu, per exemple, implica diners i capacitat reguladora", un tema sobre el qual Colau "tira pilotes fora".

"Aquesta manca de realisme abocarà la ciutat al fracàs si arriba a governar" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat