Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de setembre del 2015 | 05:34
Recull de premsa

Boix:"Dins d'Espanya, l'autonomia catalana no té ni tindrà mai cap garantia real davant de les interferències constants del poder central"

Carles Boix, el seu article al diari Ara, creu que "les eleccions de diumenge són un referèndum imperfecte sobre la posició dels catalans davant de la possible constitució de Catalunya com a estat independent. [...] Però referèndum al capdavall". I afirma que la seva opció és el sí (Junts pel sí).

Carles-boix

Barcelona ·

Justifica la seva postura per múltiples raons: culturals, socials, econòmiques, però sobretot polítiques. Perquè creu que. "Dins d'Espanya, l'autonomia catalana no té ni tindrà mai cap garantia real davant de les interferències constants del poder central" i  que Catalunya "no té capacitat real de decisió", com ha demostrat amb escreix la història política i constitucional d'aquests darrers quaranta anys, des de la Loapa fins a l'aventura de l'Estatut.

Tampoc no creu que un sistema federal pogués resoldre res: "Continuaria havent-hi una majoria d'autonomies o d'estats federats que controlarien la interpretació i l'execució de tots els acords. Els catalans, en els seus interessos més essencials, no tindrien prou aliats per protegir-se".

És per això que opina que davant l'actual situació, "l'únic sistema que pot garantir les aspiracions —legítimes— d'autogovern és passar a ser un estat sobirà, capaç de vetar les decisions que el perjudiquen. Capaç de resoldre els problemes culturals, socials i econòmics als quals feia referència abans. I capaç també, per descomptat, de cooperar amb els països veïns des d'una posició d'igualtat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat