Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de de març del 2015 | 18:01
Recull de premsa

Cardús: "El gran adversari és la pèrdua de confiança en el propi país i en els seus dirigents per arribar al final"

"Alguns s'han dedicat a fomentar la confiança en el propi país, i massa pocs l'han combatuda. Però, no en tinc cap dubte, és en la confiança en nosaltres mateixos que es juga la partida final".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha dit a un article que alguns defensen que podrien convèncer uns centenars de milers de catalans indecisos. "En discrepo radicalment" ha sentenciat Cardús qui ha dit que hem d'oblidar els indiferents "que, si n'hi ha, són els habituals de l'abstenció i provenen d'una vella desvinculació amb el país que no es resoldrà en sis mesos".

"En canvi --ha continuat--, destacaria tres altres fronts a combatre. Un, el de l'aversió al risc al darrer moment entre els convençuts. Dos, la resistència emocional a deslligar-se d'Espanya, més enllà de la racionalitat dels arguments que justifiquen fer-ho. I tres, ara més que mai, la pèrdua de confiança en l'èxit del procés. Què significa, si no, que segons la darrera enquesta d' El Periódico [...] un 45 per cent de catalans "se senten" independentistes, i només un 19 per cent cregui que el procés acabarà bé?"

El sociòleg ha conclòs que els indecisos "són pocs" i si cal adreçar-s'hi, "cal no fer-ho amb condescendència, com qui va de missions a informar un ignorant": "La indecisió és la qualitat dels ben informats. L'aversió al risc se superarà en la mesura que el govern sigui capaç d'explicar que la ruptura es farà amb seny i sense prendre-hi mal, i no pas amb declaracions i desafiaments forassenyats. La ruptura emocional demana afecte".

Finalment l'autor de l'article ha sentenciat que "el gran adversari és la pèrdua de confiança en el propi país i en els seus dirigents per arribar al final" i ha lamentat que alguns s'han dedicat a fomentar-la, "i massa pocs l'han combatuda", però "sense cap dubte, és en la confiança en nosaltres mateixos que es juga la partida final".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Tot, perquè som una nació"
Indica publicitat