Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de de novembre del 2014 | 20:34
Recull de premsa

Cardús: "No conec cap país que hagi aconseguit la independència sense un servei d'intel·ligència"

"La revolució la farem amb el somriure, però per a guanyar caldrà una mica de mala bava [...]. L'atac cibernètic del 8 i 9 de novembre van ser un avís que es va poder aturar per la bona feina del Cesicat".

"Si fins ara el govern espanyol i tots els aparells d'estat que té a disposició ens han fet la guitza, a partir d'aquell moment miraran de fer-nos la vida impossible. No és pas cap expressió retòrica; voldran fer-nos la vida impossible de debò. Activaran tots els mecanismes que tinguin a l'abast per anorrear-nos per la via econòmica, financera, política, jurídica, cibernètica, logística, energètica… I la pregunta és: estem preparats per a això?" s'ha qüestionat el periodista Pere Cardús a un article.

Cardús ha explicat que l'atac cibernètic del 8 i 9 de novembre "va ser un avís que es va poder aturar per la bona feina del Cesicat, que diria que anava ben assessorat" i s'ha tornat a preguntar: "Tenim els mecanismes per a resistir el setge de l'estat en el moment més fort i intens de la transició? I, una pregunta més important encara: estem disposats a activar els mecanismes d'autodefensa necessaris?"

"Cada vegada que s'ha parlat d'estructures d'estat sensibles, com és ara el servei d'intel·ligència, massa gent ha fet escarafalls i no ha volgut saber-ne res més. I dia vindrà que ens adonarem que fa més falta que no ens pensem" ha denunciat.

"La revolució la farem amb el somriure, però per guanyar caldrà una mica de mala bava. No vull dir ser malcarats, ja m'enteneu. Vull dir que és important d'arribar a la taula de negociació —amb Espanya o amb la comunitat internacional— amb un grau d'informació estratègica prou alt per a no fer el préssec. I aquesta és la feina dels serveis d'intel·ligència: analitzar tota la informació disponible, aconseguir-ne de sensible i extreure'n conclusions que permetin d'avançar-se als moviments dels adversaris. No conec cap país que hagi aconseguit la independència sense un servei d'intel·ligència" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat