Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de febrer del 2015 | 18:47
Recull de premsa

Cardús: "Que baixi la bromera provocada per les grans mobilitzacions no tan sols no és negatiu sinó necessari"

"Cal arribar-hi serens, carregats de bons arguments, amb prou fortalesa per resistir les darreres i màximes dificultats".

El sociòlge i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha alertat a un article que "ningú no esperi miracles" fins després de les eleccions municipals ja que "cal deixar que els partits facin el seu camí, i crec que mereixen la nostra confiança i comprensió".

"Entretant --ha explicat-- hi ha una gran feinada a fer, que no permet abatiments de cap mena. Queden vuit mesos escassos per donar totes les raons que justifiquen l'aspiració a la independència, i per tenir ben estudiats els com que han de permetre superar les dificultats previsibles".

A l'article De l'engrescament a la fortalesa Cardús hi ha sentenciat que la via de l'entusiasme combatiu i festiu "està esgotada" i que les mobilitzacions "tenen força, però també fan bromera": "Si algú es desinfla, és perquè estava inflat. La decisió de votar a favor d'un estat propi és definitiva i no pot estar pendent d'un estat d'ànim voluble ni tan sols d'una campanya electoral efectista. Mal aniríem si s'aconseguia la independència per un estat d'engrescament col·lectiu".

Finalment, l'autor de l'article ha conclòs que el fet que baixi "la bromera provocada per les grans mobilitzacions no tan sols no és negatiu, sinó necessari per emprendre el darrer tram d'aquest camí cap a l'emancipació social i nacional" perquè "cal arribar-hi serens, carregats de bons arguments, amb prou fortalesa per resistir les darreres i màximes dificultats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Tot, perquè som una nació"
Indica publicitat