Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de febrer del 2015 | 19:10
Recull de premsa

Cardús: "Si marxem no serà tant pels desacords i els abusos sinó per alliberar-nos del prejudici i la submissió"

"Cal explicar que la independència és una oportunitat --no una garantia-- de més bon govern i millor benestar per a tothom".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha dit a un article que "és molt rellevant que el sobiranisme no perdi de vista la lògica causal de la ruptura política entre Catalunya i Espanya".

"Més enllà de les promeses de prosperitat i justícia, i de l'aspiració a una profunda regeneració democràtica, cal que es tingui clara l'extrema dificultat, per no dir la total impossibilitat, de revertir el que ha estat la secular lògica de dominació a què s'ha sotmès la nació catalana. Perquè aquest és el quid de la qüestió" ha subratllat.

A l'article La pitjor sordesa Cadús hi ha dit que el sobiranisme "ha de donar les explicacions que van quedar ofegades en la prèvia lluita pel dret a decidir" perquè cal explicar que la independència és "una oportunitat --no una garantia-- de més bon govern i millor benestar per a tothom, i és imprescindible donar compte minuciós i creïble de com es farà aquest procés sense prendre-hi mal i amb quines garanties es minimitzaran els riscos".

"No es tracta d'un debat que --ha sentenciat-- que es pugui desenvolupar sobre bases argumentals racionals i ben documentades. No hi ha pitjor sord que el que no hi vol sentir, especialment quan el que es posa en joc és la ruptura d'una estructura de dominació construïda sobre la desigualtat de dignitats polítiques".

"Si marxem no serà tant pels desacords i els abusos, sinó sobretot per alliberar-nos del prejudici i la submissió" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Tot, perquè som una nació"
Indica publicitat