Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 25 de de juny del 2013 | 18:37
Recull de premsa

Carod: "Hem de demostrar que som de debò una nació, amb maduresa cívica"

"Els partits han de fer la seva feina, el govern ha de governar i l'oposició fer la seva funció, però tots plegats no poden perdre de vista tot el que ens hi juguem, a hores d'ara".

L'exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha alertat que un dels temes pendents a Catalunya és la nació: "El poble català, en particular al Principat, està vivint el que pot ser el moment més important de la seva història col·lectiva. Tots tenim la sensació d'oportunitat històrica [...]. Ara més que mai hem de demostrar que som de debò una nació".

A l'article Batalles pendents Carod hi ha dit que Catalunya ha d'actuar "amb maduresa cívica, actuant amb sentit nacional i amb voluntat d'estat" i que el paper dels partits ha de ser "fer la seva feina" igual com el govern i l'oposició però "tots plegats no poden perdre de vista tot el que ens hi juguem, a hores d'ara". "Cal alçada política, sentit d'estat propi, generositat, patriotisme i, sobretot, intel·ligència i, en certs temes, poc soroll i molta feina" ha sentenciat.

Com a temes pendents del país, Carod també n'ha destacat l'"incompliment de promeses electorals, els casos de corrupció, la llunyania de bona part dels polítics de la quotidianitat real exigeixen obrir de bat a bat les finestres del sistema" i també l'àmbit de l'esquerra catalana. "Com tots els països normals, el nostre necessita una gran força d'esquerra, no només ideològica, sinó pràctica, amb vocació de majoria i a qui no espanti governar" ha indicat.

L'autor de l'article ha conclòs que "ens cal el mateix" espai de centredreta català "al centre esquerra": "No em refereixo a l'existència de partits que es reclamin d'esquerres o que electoralment representin aquest espai. A la Catalunya independent li caldrà una gran opció reformista, seriosa, d'espectre ampli, disposada a assumir totes les responsabilitats que el poble li encarregui. Hi ha sigles molt ben situades per a aquest paper, però han de poder alçar al seu entorn un moviment de confluència política com va passar els anys trenta".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat