Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de d'abril del 2014 | 18:15
Recull de premsa

Carod: "No podem anar seriosament a la independència amb un govern feble"

"Caldrà un govern sòlid, ampli, de concentració nacional, perquè aquesta és la sola manera de no naufragar en el viatge per mar cap a Ítaca".

L'exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha lloat la unanimitat "fèrria" a l'entorn del referèndum, "descartant altres opcions democràtiques ja d'entrada" però ha alertat que "té un punt feble: s'ha de complir".

"I què passa, posem per cas si, per circumstàncies més que previsibles, finalment el poble català no pot acudir a les urnes perquè el referèndum no es fa? Com queden llavors els nostres representants polítics?" s'ha qüestionat Carod.

A l'article Govern fort, procés fort Carod ha indicat que "cal continuar defensant que volem votar, que volem fer-ho el 9-N i que volem votar en referèndum, però si el 9-N no n'hi ha, l'alternativa al no-referèndum no pot ser el no-res, sinó el vot": "És incomprensible que nosaltres mateixos ens fem presoners d'afirmacions solemnes i ens tanquem totes les portes. Si, malgrat tot, es vol mantenir la convocatòria de referèndum, hem d'estar disposats a fer-lo de totes totes".

"El govern de CiU no disposa de majoria absoluta al Parlament --ha explicat--. [...] Només que un dels dos grups del govern se'n desmarqui, o bé que ho facin tan sols quatre diputats, ni comptant amb el suport d'ERC hi hauria una majoria parlamentària que donés suport als actuals estadants de la Generalitat. És evident, doncs, que un govern sense majoria estable és un govern feble i aquesta debilitat és una de les més alarmants del nostre procés actual".

Finalment l'exvicepresident ha conclòs que en qüestió de mesos s'hauran d'adoptar "decisions valentes, enèrgiques, sense retop, d'aquelles que no poden prendre's des de la debilitat, sinó des de la força d'un govern robust" i ha sentenciat que per pilotar la darrera etapa que s'acosta "caldrà un govern sòlid, ampli, de concentració nacional, perquè aquesta és la sola manera de no naufragar en el viatge per mar cap a Ítaca": "A Madrid prou que ho saben. Aquí, també?"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat