Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de de desembre del 2013 | 17:30
Recull de premsa

Carod: "Només podrem parlar d'emancipació nacional si darrere hi ha tota una nació"

"Arribarà un moment que esportistes, actors, cantants, parlamentaris fora de Catalunya, periodistes, [...] s'hauran de mullar. I ens haurem de mullar tots aquells que sortim fora del país per feina".

L'exvicepresident del Govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha dit a un article que un país "no és només els seus polítics" perquè un país "és un poble, una gent, unes persones i és el conjunt de totes elles que fa la nació".

A l'article Terricabras i el dia D Carod hi ha dit que en el procés actual a Catalunya "tots els braços són necessaris i només podrem parlar, pròpiament, d'emancipació nacional, si darrere hi ha tota una nació, amb tots els seus ciutadans". "Sovint carreguem els neulers de la responsabilitat de tot el procés només als polítics, oblidant que, a l'hora de la veritat de la qual cada cop som més a prop, caldrà el compromís individual de tots els catalans, si de debò volem guanyar" ha sentenciat.

Carod ha alertat que la gent, "aquest col·lectiu anònim on tots ens encabim", haurem de "comprometre'ns amb gestos i decisions" que comportaran "un cert nivell de coratge i convenciment" i ha insistit en què "arribarà un moment que esportistes, actors, cantants, parlamentaris fora de Catalunya, periodistes, tertulians, escriptors, músics, artistes, metges, científics, pintors, escultors, arquitectes, advocats, enginyers, economistes, directors de cinema i de teatre, funcionaris d'organismes internacionals, executius en empreses arreu del món, capellans, monges, bisbes, pastors, rabins, missioners, imams, fills o néts d'exiliats, residents a l'exterior, estudiants d'Erasmus o amb beques internacionals, s'hauran de mullar".

"Ens haurem de mullar tots aquells que sortim fora del país per feina, d'escapada o de vacances, deixant ben clara la nostra condició nacional i el nostre compromís amb el procés cap a la independència, sigui amb paraules, amb gestos o símbols. No podrem desaprofitar cap oportunitat, perquè l'ofensiva d'Espanya serà total, per terra, mar i aire" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat