Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de febrer del 2013 | 16:22
Recull de premsa

Casas: "Calia canviar els veterans ambaixadors espanyols per joves sobiranistes preparats"

Casas ha nomenat Roger Albinyana i Albert Royo en aquest canvi, dels quals ha dit que "seran discrets, però aniran de cara".

El periodista Ferran Casas ha sentenciat que Catalunya des del 1980 "ha fabricat mitjans públics forts, una policia integral i centenars de bons mestres, metges i funcionaris", una "bona feina" que s'ha fet "amb sentit de país".

"A l'acció exterior partim de més avall" ha lamentat a l'article Anar de cara. Casas ha dit que el "zel" espanyol i unes competències "simbòliques" converteixen Catalunya en un país "sense diplomàcia" i ha sentenciat que els pocs que s'hi dediquen "treballen per a l'Estat o la UE".

"Ara, però, hi ha novetats ─ha continuat─. Catalunya segueix sense estat (així és difícil ser un actor internacional) i Madrid colla més. Però té relat. El camí a l'estat propi omple de contingut l'acció exterior i obliga a anar més enllà d'ajudar a fer negocis". Finalment el periodista ha justificat els canvis a afers exetriors de la Generalitat: "Per això calia canviar els veterans ambaixadors espanyols per joves sobiranistes preparats i amb l'ambició que el moment vol, com Roger Albinyana i Albert Royo. Seran discrets, però aniran de cara".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat