Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 18 de de juny del 2014 | 17:41
Recull de premsa

Casas: "Si Felip VI vol ser el rei que contribueixi a la convivència ha d'evitar quedar segrestat pels que ara el victoregen"

"Ni el PP ni el PSOE li cediran la iniciativa política i ell, atesa una minvant popularitat de la institució que és entre els principals motius de l'abdicació del seu pare, tampoc sembla en condicions de vetar o comprometre res."

El periodista del Diari ARA, Ferran Casas, ha recordat que aquest vespre Espanya "deixarà de tenir rei i tornarà a tenir-ne a les zero hores de dijous" en una successió dinàstica "de pare a fill però Joan Carles I i Felip VI pugen al tron d'una forma diferent".

"La legitimitat d'una monarquia sempre és discutible --ha continuat a l'article Evitar el segrest-- però, almenys, aquest cop els partits han tingut l'oportunitat de dir-hi la seva. Altra cosa és qui es fa seu a partir d'ara el nou monarca. Felip VI serà un rei constitucional. O, el que és el mateix, un cap d'estat sense capacitat d'intervenció política".

Sobre això l'autor de l'article ha indicat que Felip VI "només tindrà, a través dels seus discursos, una certa influència" entre els que el vulguin escoltar i ha dit que "ni el PP ni el PSOE li cediran la iniciativa política i ell, atesa una minvant popularitat de la institució que és entre els principals motius de l'abdicació del seu pare, tampoc sembla en condicions de vetar o comprometre res".

"Ara bé, si Felip VI vol ser el rei que contribueixi a la convivència i animi solucions ha d'evitar des de demà mateix quedar segrestat pels que ara el victoregen. Ara no toca zona de confort" ha conclòs el periodista.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat