Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de d'octubre del 2013 | 19:22
Recull de premsa

D. Portabella: "Rajoy és el president que més a prop té escriure la pàgina final d'ETA i el que més es vanta de no actuar"

"Fins ara [Rajoy] ni tan sols ha emulat la temptació de negociar a la qual han sucumbit tots els inquilins de la Moncloa, des del centrista Adolfo Suárez fins a Zapatero passant per Felipe González i Aznar".

El periodista David Portabella ha denunciat a un article que el president espanyol, Mariano Rajoy, és tan passiu amb la fi d'ETA que "desafia fins i tot el mite de la resistència basca".

L'autor de l'article ha argumentat la constatació: "Ho evidencia el dirigent del PNB Joseba Egibar precisament quan es compleixen dos anys del cessament definitiu d'ETA. La fi de la doctrina Parot oxigena un ambient realment carregat. Dos anys després seguim esperant notícies d'ETA: desarmament, reparació, reconeixement del dany causat... I esperem notícies de Rajoy en matèria de política penitenciària".

A l'article El no-procés Portabella hi ha dit que "Rajoy és el president que més a prop té escriure la pàgina final d'ETA i el que més es vanta de no actuar" i ha lamentat que el president espanyol "ni tan sols ha emulat la temptació de negociar a la qual han sucumbit tots els inquilins de la Moncloa, des del centrista Adolfo Suárez fins a Zapatero passant per Felipe González i Aznar".

Finalment, Portabella ha recordat les darreres declaracions del ministre Jorge Fernández Díaz: "Hi ha procés de pau quan hi ha hagut una guerra i aquí no hi ha hagut una guerra". "[Les declaracions són] un resum del passiu silenci que guia Rajoy. Una passivitat que el mateix Arriola que es reunia amb ETA per explorar un procés de pau per ordre d'Aznar aconsella ara a Rajoy per consolidar la pau del no-procés" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat