Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de de març del 2015 | 16:28
Recull de premsa

Espada: "Urgeix cloure debats com el paper d'Unió o el full de ruta, i no reobrir-ne d'estèrils com la llista única"

"El gegantí repte que afronta Catalunya comporta tenir clar que l'enemic és l'Estat espanyol i no la resta de partits que formen part del procés i amb qui CiU hauria d'estrènyer llaços en la unitat d'acció".

El periodista ferran Espada ha dit a un article que tot fa indicar que "com si de la nit dels morts vivents es tractés, es vol ressuscitar un debat estèril com és el de la llista única".

"Una proposta que seria discutible però legítima --ha explicat-- si no fos per la falta d'ètica i lleialtat que suposa empènyer el president Artur Mas a trencar un acord transcendental com l'establert amb el cap de l'oposició, Oriol Junqueras, basat en una convocatòria d'eleccions per al 27 de setembre, llibertat d'acció dels actors polítics per presentar candidatures, establiment d'un full de ruta de mínim comú denominador cap a la independència i l'aprovació d'uns pressupostos que, per cert, ja han estat aprovats".

A l'article La llista dels zombis Espada hi ha dit que no sap si l'operació per revifar el debat de la llista única "que va estar a punt d'esventrar el procés és només cosa d'assessors i veus mediàtiques de l'entorn convergent [...] però si Còrsega està en aquesta línia és un despropòsit", ha lamentat. Espada ha sentenciat que "el gegantí repte que afronta Catalunya comporta tenir clar que l'enemic és l'Estat espanyol i no la resta de partits que formen part del procés i amb qui CiU hauria d'estrènyer llaços en la unitat d'acció, amb un full de ruta cap a la independència abans de les eleccions municipals".

Finalment l'autor de l'article ha conclòs que cal que "ni un sol regidor de CiU, ERC i les CUP generi ni un bri de dubte sobre el seu compromís inqüestionable amb el procés", i que en aquest sentit "les municipals han de ser la gran locomotora que espenyi cap a la victòria decisiva el 27-S". "Ajornar debats interns com el del paper d'Unió en el procés o decisions com l'assumpció del full de ruta cap a la independència és un error. Reobrir, a sobre, els debats ja tancats, com el de la llista única, seria irresponsable" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat