Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de març del 2012 | 18:26
Recull de premsa · Euskal Herria

Batista: "L'esquerra abertzale ha après dels processos de pau anteriors"

"L'esquerra abertzale insisteix [...] que els passos que fan no són a canvi d'alguna cosa: són gestos unilaterals. La unilateralitat els allunya de la sospita de la demonitzada negociació".

Antoni Batista.

El periodista Antoni Batista ha indicat a un article publicat a El Triangle que en l'ambient de precampanya que viu el País Basc, l'Aberri Eguna, que se celebrarà el proper 8 d'abril, serà el tret de sortida de les properes eleccions al territori.

"L'enquesta del sociòmetre basc ─ha dit─ [...] reflecteix l'empat tècnic entre el PNB i l'esquerra abertzale, amb una tendència a la baixa dels primers".
Si Otegui s'hi presentés podria guanyar, circumstància que el PNB sap i per això demana avançar les eleccions"
Batista ha continuat explicant les expectatives: "El PP i el PSE queden sota mínims i, lògicament, deteriorat el Govern actual". Per altra banda, l'autor de l'article Arriba l'Aberri Eguna ha indicat que el PNB "jugarà fort" amb Íñigo Urkullu, "una barreja entre nacionalista de perfil alt i independentista de perfil baix", mentre que la incògnita de l'esquerra abertzale sobre els seu líder "està pendent del que passi amb Arnaldo Otegui"

"Si Otegui s'hi presentés ─ha sentenciat─ podria guanyar, circumstància que fa temps que el PNB sap, i per això també demana avançar les eleccions, per evitar que hi arribi".

Finalment, Batista ha conclòs que l'esquerra abertzale compta amb "aquesta dinàmica de vot alt" i ha assegurat que "l'expectativa és que encara ho sigui més": "No ha tocat sostre electoral". "L'esquerra abertzale insisteix [...] que els passos que fan no són a canvi d'alguna cosa: són gestos unilaterals. La unilateralitat els allunya de la sospita de la demonitzada negociació" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat