Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 de d'octubre del 2014 | 19:12
Recull de premsa

Forcadell: "Ara és l'hora de tornar a demostrar que som majoria al carrer i a les urnes"

"L'èxit del 9-N és el camí més fàcil cap a la independència, serà el salt cap a la llibertat. [...]Continuarem treballant amb tots els nostres recursos, energies i entusiasme per aconseguir un sí i sí inqüestionable".

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha dit a un article que "alguns estan tan i tan nerviosos que han començat a fer declaracions forassenyades i perilloses, que poden tornar-se en contra d'aquests mateixos partits i enfonsar-los encara més dins del panorama polític català fins a esdevenir residuals".

Sobre aquestes persones, Forcadell ha continuat: "Han començat a trepitjar algunes línies vermelles que des de la societat catalana no estem disposats a consentir. En general els catalans som poc donats a les exageracions i a les sortides de to, no ens agraden de ningú i menys encara dels nostres representants polítics".


Per això Forcadell ha dit a Tornarem a ser un exemple que ara és l'hora de "mostrar a Europa les mancances democràtiques d'alguns partits polítics i del govern espanyol, un govern que s'atreveix a dir que votar no és democràtic" i que també "és l'hora de dir a Europa que els catalans no som responsables de la poca qualitat democràtica de l'Estat espanyol, que nosaltres no hem de pagar les conseqüències de no pertànyer a un estat, com el Regne Unit, amb 800 anys de tradició democràtica".

"Ara és l'hora de dir que volem tenir els mateixos drets que els ciutadans d'Escòcia, l'hora de dir que la Unió Europea no pot permetre que hi hagi ciutadans de primera i de segona dins de les seves fronteres. Ara és l'hora de demanar a la Unió Europea que es comprometi amb la democràcia i que demani als estats membres que afavoreixin les pràctiques democràtiques en lloc de prohibir-les" ha sentenciat.

Finalment Forcadell ha defensat que la votació del 9 de novembre "ha de ser una altra jornada de mobilització exemplar, com ho han estat els passats onzes de setembre" i que des de Catalunya hem d'aconseguir que "totes les persones que vulguin un canvi per millorar les nostres condicions de vida, per regenerar el nostre país ho expressin a les urnes; ens han donat l'oportunitat d'opinar sobre el futur polític de Catalunya, fem-ho".

"L'èxit del 9-N és el camí més fàcil cap a la independència, serà el salt cap a la llibertat del nostre país, per això continuarem treballant amb tots els nostres recursos, energies i entusiasme per aconseguir un sí i sí inqüestionable. El món tornarà a estar pendent del que passi a Catalunya, tornar a ser un exemple només depèn de nosaltres" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat