Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de de març del 2014 | 19:08
Recull de premsa

Forcadell: "Sempre que hem pogut, hem intentat recuperar l'autogovern. Ara en tenim l'oportunitat històrica"

"Catalunya mai no ha decidit formar part de l'Estat espanyol, la nostra situació política és conseqüència d'una guerra que vam perdre [...]. Sempre que hem pogut hem intentat recuperar l'autogovern".

La presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell, ha denunciat a un article que qualsevol situació o experiència és "bona per comparar-la amb el procés català, sempre que en sortim perjudicats" en referència a diverses declaracions de polítics d'àmbit espanyol.

"Alguns es van esforçar molt per comparar-nos amb Ucraïna, quan es van iniciar les alteracions de l'ordre i els disturbis a la plaça Maidan de Kíev, per fer veure que el procés català podia desembocar en una situació similar" ha dit.

A l'article Aprofitarem l'oportunitat Forcadell hi ha dit que la "nostra resposta ha de ser la mateixa, rebutjar de soca-rel les comparacions i no contestar ni provocar discussions estèrils i inútils que no beneficiarien en res ni el nostre procés ni el nostre país".

"L'actuació de Catalunya ha estat digna d'elogi en diversos mitjans de comunicació internacionals i la imatge que projectem al món ha millorat notablement en els darrers temps. Diverses organitzacions han lloat el nostre comportament" ha sentenciat i ha celebrat que hi ha hagut un "canvi notori entre la visió de Catalunya i del nostre procés que tenia la comunitat internacional un any enrere i la que té en aquests moments, i cal que continuem per aquest camí".

"Hem de remarcar que Catalunya mai no ha decidit formar part de l'Estat espanyol, la nostra situació política és conseqüència d'una guerra que vam perdre, el 1714, però mai no hem renunciat al nostre dret d'autodeterminació. Sempre que hem pogut hem intentat recuperar l'autogovern. Ara en tenim l'oportunitat històrica [...]. I l'aprofitarem" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat