Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de de març del 2014 | 17:39
Recull de premsa

Muñoz: "El Constitucional es consolida com un jugador amb poder de veto"

"Això, de facto, fa pràcticament impossible un punt de trobada entre la majoria social i política catalana i les institucions espanyoles".

El politòleg Jordi Muñoz ha indicat a un article que la declaració de sobirania del Parlament era essencialment un acte simbòlic, per la qual cosa "la seva anul·lació també ho és". "Però, tot i això, aquesta sentència és políticament molt rellevant, almenys per dos motius" ha explicat a l'article Qüestions d'Estat.

"El primer és la unanimitat --ha continuat l'autor de l'article--: confirma que el procés català ha esdevingut una qüestió d'estat en la qual hi ha poques fissures entre les principals forces polítiques, judicials i mediàtiques a Espanya". El segon és, segons Muñoz, que "contribueix a fer més estret el marge per a una sortida negociada a la qüestió".

"El Constitucional es consolida com un jugador amb poder de veto, amb capacitat institucional i voluntat d'imposar una lectura restrictiva de la Constitució. I això,
de facto, fa pràcticament impossible un punt de trobada entre la majoria social i política catalana i les institucions espanyoles" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat