Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de de setembre del 2012 | 20:35
Recull de premsa

Nadal: "Reivindiquem el dret a decidir amb fermesa. Som partidaris d'un referèndum"

"En algun moment pot haver semblat que els socialistes abandonàvem o diluíem [el dret a decidir], però el reivindiquem amb fermesa fins al punt que som partidaris d'un referèndum per decidir sobre el nostre horitzó de futur".

L'expresident del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha deixat clar a un article que no es tornarà a presentar a unes eleccions al Parlament de Catalunya.

Tot i això, Nadal ha explicat quins serien els eixos a seguir pel PSC en el cas que ell s'hi tornés a presentar: "La primera qüestió que abordaria seria el reconeixement explícit i en positiu de l'èxit de la manifestació de l'Onze de Setembre".
Ja no valen l'ambigüitat ni els discursos a mitges"
"Una manifestació d'abast clarament independentista, però per damunt de tot una manifestació massiva, oberta, alegre, participativa i integradora" ha recordat l'autor de l'article sobre la Diada.

Nadal també ha dit que  l'eix de la política catalana "s'ha desplaçat" i que això "ha agafat a contrapeu el PSC, que corre el risc de caure en el parany de la polarització a la basca": "No es tracta, doncs, de sortir en negatiu proclamant tot allò a què el PSC diu que no, sinó de sortir en positiu valorant totes les opcions [...]. Deixant clar per primera vegada que ja no valen l'ambigüitat ni els discursos a mitges".

A l'article Si jo fos candidat... Nadal ha estat molt clar: "En el supòsit plausible d'una Catalunya independent, el Partit dels Socialistes de Catalunya defensarà el seu programa i el seu ideari a favor dels febles, a favor de la igualtat i la justícia, a favor del progrés econòmic en equitat, a favor dels serveis públics i de qualitat, a favor d'una reducció progressiva dels diferencials de renda entre els més poderosos i els més desposseïts".
És obvi proclamar que Catalunya vol formar part d'Europa i de l'euro, i que no vol cap ruptura"
L'expresident del socialistes de Catalunya ha destacat tres qüestions a les quals hi dóna suport i "que haurien de quedar ben establertes com els fonaments del catalanisme polític del segle XXI": "En primer lloc, el dret a decidir, que en algun moment pot haver semblat que els socialistes abandonàvem o diluíem, però que reivindiquem amb fermesa fins al punt que som partidaris d'un referèndum per decidir sobre el nostre horitzó de futur".

Segonament, Nadal ha destacat el pacte fiscal, i en darrer terme la "necessitat d'avançar cap a més estructures pròpies d'un estat". Finalment, Joaquim Nadal ha dit que és "obviproclamar que Catalunya vol formar part d'Europa i de l'euro, "que no vol cap ruptura, que no ens hem begut l'enteniment i que aspirem a consolidar estructures pròpies d'estat". Per això ha sentenciat que el referèndum sobre el futur de Catalunya "s'ha de plantejar en uns termes molt entenedors i amb molta informació".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat