Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de d'octubre del 2013 | 17:14
Recull de premsa

Paluzie: "La tercera resposta és un desig d'uns sectors temorosos de la pèrdua d'un estatus en el qual s'han acomodat molt bé"

"Aquestes propostes [terceres vies] tenen tants inconvenients i sonen tan extemporànies al procés que s'està vivint que haurien de quedar descartades aviat".

Elisenda Paluzie, professora de teoria econòmica de la UB, ha sentenciat a un article que les terceres vies "tenen tants inconvenients i sonen tan extemporànies al procés que s'està vivint que haurien de quedar descartades aviat".

"Convocar la ciutadania d'un país a un referèndum d'autodeterminació és un projecte seriós i transcendent, i no pot ser tractat com una mera enquesta de preferències múltiples. [...] Hi ha 193 estats independents al món i molts d'ells han assolit la independència en les darreres dècades en processos d'autodeterminació" ha explicat Paluzie a l'article Estat propi, la tercera via encoberta?.

L'autora de l'article ha sentenciat que les preguntes amb triple resposta "preocupen poc" i ha indicat que la tercera resposta és "una quimera, un desig d'uns sectors temorosos de la pèrdua d'un estatus en el qual s'han acomodat molt bé".

"Per tant, pregunta única sí, de doble resposta també, però a més cal que inclogui el terme estat independent si volem un resultat clar i directament aplicable" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat