Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 23 de de març del 2011 | 19:42
Recull de premsa · Política

Batista: "Els detinguts d'ETA entren a les comissaries amb indicis i surten autoinculpant-se de tot i més"

El periodista Antoni Batista analitza en l'escrit 'la repressió no té futur' de El Triangle, les denuncies de tortures i maltractaments a detinguts bascos i les conseqüències de la legalització de Sortu que cada vegada compta amb més suports.

Antoni Batista

"En l'últim any, el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg ha alertat sobre tres casos de denúncia versemblant de mals tractes que haurien d'haver estat investigats", recorda Batista. Una situació que genera un escenari de falta de democràcia, com la que viuen els joves de l'organització Segi, "branca juvenil de l'esquerra independentista ficada al cistell del 'tot és ETA'", explica el periodista. Un dels seus membres, la jove Irati Tobar, que està amagada a França, explicava a Gara les entrades de la policia a cases d'un centenar de joves. "El seu relat de l'angoixa –diu Batista- retrotrau a vigílies de tensa espera de la detenció, com la que Raimon canta a 'De nit a casa'".

Aquestes situacions porten al periodista a afirmar que "el costat opac de les detencions de membres d'ETA és que entren a les comissaries i casernes amb indicis, alguns de difusos, i surten autoinculpant-se de tot i més".

Pel que fa al nou partit de l'esquerra abertzale, el periodista explica que el PSE "cada cop veu més clar el que el seu president, Jesús Eguiguren, ja fa temps que propugna, i ara com ara la posició favorable a la legalització de Sortu és tan pràcticament unànime que el lehendakari es mostra cada cop més obert". Unes municipals amb la seva presència suposaria, segons Batista, "un cop a la coalició PSE-PP en benefici del PNB", que reclamaria la presidència o eleccions anticipades davant l'anomalia que es va viure als darrers comicis a Euskadi.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat