Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de setembre del 2011 | 17:14
Recull de premsa · Política

J. Font: "La dreta espanyola tracta de dividir el poble amb finalitats electorals"

"El balanç d'aquest mètode [d'immersió lingüística], passats els anys, ha resultat un èxit social i lingüístic, avalat pels entesos de la Unió Europea. Els canvis que avui reclama la dreta espanyolista no tenen mòbils pedagògics sinó ideològics".

Jordi Font

El catedràtic de Geografia i Història i ideòleg i fundador de l'ala catalanista del PSC, Jordi Font, ha dit a un article publicat al diari El Punt - AVUI que els canvis que avui reclama la dreta espanyolista a l'ensenyament que es duu a terme al Principat "no tenen mòbils pedagògics sinó ideològics". Font ha assegurat que les intencions de la dreta amb aquests moviments són "dividir el poble amb finalitats electorals i recuperar terreny cap a la doble xarxa escolar".

El balanç d'aquest mètode, passats els anys, ha resultat un èxit social i lingüístic, avalat pels entesos de la Unió Europea"

El catedràtic ha explicat, a l'article L'escola comuna, que la immersió lingüística "era el mètode que els pedagogs a peu d'escola van formular per poder aconseguir que tots els infants assolissin el ple domini també del català, desproveït dels factors estructurals en què recolza el castellà (l'hegemonia mediàtica, la concentració de la població castellanoparlant, les inèrcies empresarials i de l'oferta d'oci...)". "El balanç d'aquest mètode ─ha continuat l'autor de l'article─, passats els anys, ha resultat un èxit social i lingüístic, avalat pels entesos de la Unió Europea".

Tanmateix, sobre la immersió lingüística, Font ha defensat que "el PSC i el PSUC van ser els que, a primers dels vuitanta, van donar la batalla per l'escola comuna", i que ho van fer "per tres raons:1. Perquè el principi d'igualtat d'oportunitats exigia que tots els infants adquirissin una plena competència lingüística tant en català com en castellà; 2. Perquè evitar la separació escolar dels infants per raó de llengua era fonamental per garantir la unitat civil del nostre poble; i 3. Perquè només així el català podia intentar refer-se de com l'havia deixat el franquisme i mirar d'accedir a una certa normalitat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat