Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 28 de de març del 2014 | 17:39
Recull de premsa · Política

Jordi Pujol: "És la convivència, i tenir un projecte comú, el que fa que ens puguem sentir part d'un país"

"Aquest ha estat el gran èxit de Catalunya. I de la gent de Catalunya".

L'espresident de Catalunya, Jordi Pujol, ha dit a un article que cal "enfondir" en milers i milers d'històries "familiars i resseguir l'ascensor social de la seva gent" per "veure la barreja de cognoms i d'orígens i com això ha quallat en una realitat humana ben travada" a Catalunya.

A l'article Un èxit de Catalunya. I de tota la gent de Catalunya Pujol hi ha dit que "Catalunya –Catalunya i la gent de Catalunya– ha assumit bé el missatge d'en Candel –la gent és de la terra on viu i on viuen els seus fills i néts– i també la voluntat tan fortament expressada per la societat i el món polític català al final del franquisme –és a dir, al final d'un temps marcat per la compulsiva voluntat política de diluir la identitat catalana–, que Catalunya ha de ser un sol poble".

Segons l'autor de l'article, el lema és "respectuós amb la seva pròpia diversitat i de la seva gent, però amb cohesió i molta capacitat de convivència" i també amb capacitat de "tenir un projecte col·lectiu, prou obert perquè hi càpiga tothom, prou atractiu perquè tothom se'l pugui fer seu". "És la terra, i la convivència, i poder tenir un projecte comú, el que fa que ens puguem sentir tots plegats part d'un conjunt humà, d'un país, d'una societat, d'una nació que ens defensa" ha sentenciat. "Aquest ha estat el gran èxit de Catalunya. I de la gent de Catalunya" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat