Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de de juny del 2014 | 18:43
Recull de premsa

Pujol: "Catalunya ha de mantenir com a prioritat la reclamació del dret a decidir el seu futur"

"Podria passar que ara se'ns digués que l'urgent és això, allò i el de més enllà, però no la reivindicació de Catalunya".

"L'abdicació del Rei podia ser que fos el tro que sobresalta els adormits" ha sentenciat el president Jordi Pujol a l'article Deien que la nuvolada s'escamparia sola.

L'autor de l'article ha explicat que amb l'abdicació de Juan Carlos "podria passar que ara se'ns digués que l'urgent és això, allò i el de més enllà, però no la reivindicació de Catalunya" ni tampoc "la reclamació del dret a decidir".

"Hi ha qui diu que amb l'abdicació s'obre una nova Transició. Potser sí. Però hem de fer memòria de que vista amb perspectiva la Transició de finals dels setanta es va conduir d'una manera que va permetre la tergiversació i l'engany" ha recordat.

Pujol ha esmentat alguns capítols passats: "Començant per la LOAPA l'any 1981 i acabant amb la sentència del Tribunal Constitucional del 10 de juny de 2010. Que és el dia que molts catalans es varen fer independentistes. I que se'n segueixen fent".

"Ara el nou Rei i tota la classe política i tota la societat espanyoles han de decidir com volen orientar les coses. Mentrestant Catalunya ha de mantenir com a prioritat la reclamació del dret a decidir el seu futur. I evitar que es repeteixi la maniobra de demora i d'entortolligament , i finalment d'aprimament i d'evaporació que probablement es produirà" ha sentenciat.

"El risc que Catalunya corre i en el camí ha anat prou enllà –més que mai-- per a què ara gestos, ni que siguin del més alt nivell, però sense compromís ni garantia ferma ens hagin de fer desistir" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat