Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 4 de de juny del 2014 | 19:53
Recull de premsa

Requejo: "Les generacions futures no entendrien que seguíssim en un estat que no et reconeix i et tracta amb arrogància"

"El retrobament amb la UE serà per la via pràctica. Les generacions futures no entendrien que actualment seguíssim perdent el temps [...]. El 2015 serà un any clau".

El catedràtic Ferran Requejo ha recordat a un article que quan Catalunya ha disposat de cert grau d'autogovern dins de l'estat espanyol "sempre ho ha fet en un marc on ha predominat l'unitarisme sobre el pluralisme, la gestió sobre la decisió, la jerarquia sobre l'acomodació, el regionalisme sobre el federalisme" i que malauradament "seguim així". "L'autogovern actual de Catalunya és de mala qualitat, econòmicament precari, jurídicament mal protegit, i està permanentment amenaçat" ha alertat.

A l'article 2014-2019 Requejo hi ha dit que pel que fa a la qüestió del pluralisme nacional, a l'estat espanyol "hi segueix havent una clara manca de cultura liberal, democràtica i federal" i que el conservadorisme nacionalista de la dreta espanyola "es complementa amb el jacobinisme nacionalista de l'esquerra espanyola": "De fet, hom canvia sobretot quan té necessitat de canviar. Si no actuen pressions exteriors, ni aquest estat ni els partits nacionalistes espanyols donen intel·lectualment de si com per oferir models que des de Catalunya es puguin acceptar".

Finalment, l'autor de l'article ha indicat que tot apunta que les propostes de tercera via "suposaran una Stillborn Way, una via que naixerà morta en termes pràctics": "Sense posicions de força per part de les institucions i societat catalanes, i la subsegüent pressió internacional, resulta molt improbable que el "diàleg" polític pugui resoldre conflictes estructurals i ha assegurat que pels ciutadans de Catalunya, "el referent actual és el món internacional, on els estats intermedis hi tenen un lloc destacat en el marc d'organitzacions supranacionals".

"El retrobament amb la UE serà per la via pràctica. Les generacions futures no entendrien que actualment seguíssim perdent el temps i les energies en un estat que no et reconeix, esqui-la recursos i et tracta amb una arrogància intermèdia entre l'aristòcrata que ho ha perdut quasi tot i el nou ric que fa el ridícul en ambients aliens que ni coneix ni controla. El 2015 serà un any clau" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat