Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 10 de de març del 2014 | 19:07
Recull de premsa

Riera: "El procés molesta, no tant pel que demana, sinó perquè suposa canviar l''statu quo'"

"La reivindicació sobiranista incomoda molts sectors d'Espanya, però també, i sobretot, de la societat catalana. Perquè suposa un replantejament de l'statu quo actual vigent des del 1977".

El periodista Miquel Riera ha indicat a un article que el procés sobiranista "molesta, no tant pel que demana, sinó perquè suposa canviar l''statu quo' actual".

L'autor de l'article ha qualificat la tercera via de "pur fum d'encenalls" que ja es veu "de seguida que només és un desig i no pas una opció política real". "Entre altres coses --ha explicat-- perquè ni un PP en les millors condicions ni un PSOE al màxim de predisposat ho podrien oferir mai".

A l'article Fum d'encenalls unionistes Riera hi ha assegurat que el cafè per a tots de la "refotuda transició impediria un cop més" la tercera via i ha indicat que "totes o quasi totes les autonomies voldrien el mateix que Catalunya, és clar": "I després hi ha la barrera, impossible de superar a les Espanyes, de permetre que Catalunya tingui un plus respecte a altres territoris, un reconeixement propi que, amb mentalitat espanyola, l'Estat no tolerarà mai perquè, pensen, llavors sí que podria ser, definitivament, el principi de la fi". 

"És molt evident que la reivindicació sobiranista incomoda molts sectors d'Espanya, però també, i sobretot, de la societat catalana. No tant perquè no creguin que no és legítima i raonable, sinó perquè suposa un replantejament de l'statu quo actual vigent des del 1977. I, ja se sap, els canvis, o tan sols el debat sobre els possibles canvis, molesten. I més si els que es mobilitzen ho fan d'una manera serena, pacífica i democràtica" ha sentenciat.

Finalment Riera ha conclòs que "per tot plegat, no paren de buscar sortides estranyes per evitar el que hores d'ara, d'una manera o una altra, més tard o més d'hora, és inevitable: que el poble de Catalunya decideixi a les urnes el seu futur".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat