Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de de setembre del 2013 | 18:20
Recull de premsa

Sáez: "L'esquerra en aquest país hauria de deixar de definir-se només en referència a la dreta"

"Els assessors de Junqueras i de Navarro haurien de dedicar un segon del seu temps a preguntar-se: ¿i si la baralla [entre Duran i Mas] no fos tal baralla?, ¿i si elque fan és desplegar-se per consolidar els extrems del seu espai polític?".

El director adjunt d'El Periódico, Albert Sáez, ha denunciat a un article que l'esquerra catalana "hauria de deixar de definir-se només en referència a la dreta".

A l'article Segur que estan barallats? Sáez hi ha recordat que Duran "va anunciar dilluns a bombo i platerets la seva aposta per una "tercera via" en la hipotètica consulta sobiranista i dijous Mas la va donar per impossible després de 100 anys de fracassos del catalanisme". "I tots tan feliços --ha continuat--. [...] I vet aquí un gos, vet aquí un gat, aquest conte s'ha acabat".

Sobre aquest fet, l'autor de l'article s'ha referit a l'esquerra del país: "L'esquerra acumula 30 anys d'errors consecutius. [...] Durant 20 anys, la superioritat moral de l'esquerra li va impedir veure com el pujolisme teixia el seu discurs nacional mentre aplicava el programa de la socialdemocràcia clàssica europea. I els tripartits es van estavellar contra si mateixos al pensar que evacuant CiU del poder s'esfumaria. I van aconseguir tot el contrari".

Sáez ha denunciat "la mateixa cançoneta de sempre" de l'esquerra catalana "basada en el mateix error: la presumpta inestabilitat de CiU". "La història es repeteix. I aquests dies l'esquerra continua dividida entre la que ret homenatge a Mas per sobiranista i la que ho fa a Duran per moderat. La hipòtesi és que el procés sobiranista acabarà amb la federació i amb la seva hegemonia política. Doncs res, són aquí" ha explicat.

Finalment el periodista ha conclòs que els assessors de Junqueras i de Navarro "haurien de dedicar un segon del seu temps a preguntar-se: ¿i si la baralla no fos tal baralla?, ¿i si el que fan és desplegar-se per consolidar els extrems del seu espai polític?".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat