Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de d'octubre del 2012 | 18:12
Recull de premsa

Sellarès: "El 25-N Mas i Junqueras han d'assolir una majoria absoluta incontestable"

"Mas i Junqueras són dos personatges diferents però [...] junts poden ésser un bloc indestructible. Caldrà, però, que ambdós es tinguin confiança mútua i es reparteixin el paper que els pertoca".

El periodista Miquel Sellarès ha posat en primer pla l'entesa entre el President Mas i Oriol Junqueras per a la consolidació del projecte nacional. A l'article Mas i Junqueras, la garantia, Sellarès ha defensat que a partir de la jornada electoral catalana Mas i Junqueras "han de sumar i assolir una majoria absoluta contundent i incontestable".

Per què? "Abans i després del 25-N, hi haurà una gran ofensiva: no sols provinent de les forces espanyolistes que voldran impedir aquesta gran majoria social, sinó –com he dit tantes altres vegades– provinent de l'Estat i dels seus serveis i clavegueres, els quals voldran fer avortar el projecte engrescador i il·lusionant que va fer explosió el passat 11 de setembre a Catalunya" ha argumentat.

Sellarès ha dit que Mas i Junqueras "tenen perfils humans i personals semblants", un des del centre i l'altre des de l'esquerra, i que a més "els uneix un perfil de fermesa i de contundència": "Junts poden fer moltes coses i poden ésser un bloc indestructible. Caldrà, però, que ambdós es tinguin confiança mútua i es reparteixin el paper que els pertoca davant la societat catalana i les seves classes populars".
El nou estat sols serà possible si convencem els europeus que som una majoria seriosa, responsable i imparable"
Sellarès ha alertat que cal evitar enfrontaments "innecessaris" i "retrets del passat" perquè Catalunya s'hi juga "molt més que unes eleccions al Parlament de Catalunya": "Ens hi juguem potser la gran oportunitat –davant una Espanya decadent i en descomposició– de poder trobar el nostre lloc a Europa. Catalunya ha d'ésser l'avançada del que serà, en un futur, tota la nació catalana".

L'autor de l'article ha demanat esforços a la federació: "CiU, el 25-N, també haurà d'oblidar una campanya electoral dura que segur que duran a terme ICV i la CUP. Ells també han de treballar pel seu espai i per aportar uns sectors que no votarien mai a convergents o republicans però que són importants per a la consolidació del projecte nacional".

"El 26 de novembre comença una nova etapa de la nostra història en la qual caldrà sumar i sumar, i mai restar, perquè l'assoliment d'un Estat nou a Europa sols serà possible si convencem els europeus que els qui volem ésser som una majoria seriosa, responsable i imparable" ha sentenciat el periodista.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat