Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 1 de de setembre del 2014 | 18:07
Recull de premsa

Sellarès: "L'afer Pujol no ha de condicionar la transició perquè ell no hi ha participat ni tampoc n'és el promotor"

"[Jordi Pujol] Podrà haver comès o no delictes o errors, però també és l'arquitecte de les estructures d'estat que tenim, i no m'afegiré al linxament".

El cofundador de CDC i periodista, Miquel Sellarès, s'ha preguntat a un article sobre les acusacions a Jordi Pujol com l'autoinculpament: "¿per què no van sortir a la llum fa uns mesos? O uns anys? Segur que estaven al sarró de l'Estat per treure-les quan fossin necessàries per defensar els seus interessos".

"I és que Jordi Pujol podrà haver comès o no delictes o errors. Hauria estat bo que una Catalunya sobirana ho hagués pogut esbrinar sense necessitat que una metròpoli interessada el vulgui fiscalitzar i jutjar. Però Jordi Pujol és moltes coses alhora. És un símbol del catalanisme, de la resistència contra el franquisme, és l'arquitecte –junt amb Josep Benet, Max Cahner, Miquel Roca i Junyent i tants altres– de les estructures d'estat creades durant el pujolisme i que han estat bàsiques per construir les bases del nou i contundent sobiranisme actual" ha defensat.

Sobre l'afer Pujol l'autor de l'article ha dit que "no ens ha de condicionar perquè ell no hi ha participat, ni tampoc n'és el promotor: ell va fer la seva feina fa uns anys, ara s'ha limitat –i ha sigut important—a no situar-s'hi en contra i a donar-hi suport" per la qual cosa Sellarès ha indicat que "les declaracions de Pujol i allò que pugui venir més endavant, sigui o no sigui veritat, no ens ha d'afectar".

"Avui, demà i demà passat, potser, estarà a l'ordre del dia abatre el pujolisme i Pujol: la quinta columna espanyola té una borratxera d'alegria. Però haurà d'anar en compte que no s'ennuegui i s'ofegui davant del vot massiu pel dret a decidir. Perquè aquest poble ha canviat i ja no beu a galet" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat