Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de juny del 2014 | 19:28
Recull de premsa

Soler: "Si fóssim un país normal, el dret a decidir seria tan inqüestionable que ni tan sols en parlaríem"

"A Catalunya, ara, no només en parlem, sinó que en fem un cavall de batalla. La consulta ha esdevingut el punt de fuga ideal per a la convergència de tots els catalanismes, un descampat boirós on es pot parlar de tot, però amb la boca petita. I així, anar fent."

L'historiador Toni Soler ha dit a un article que "en els últims anys l'independentisme, malgrat els seus incomptables passos en fals, ha ocupat el centre del debat, ha remogut el mapa polític i, sobretot, ha tingut l'habilitat de posar el seu ideari sota l'embolcall del dret a decidir, que sona bé, lliga amb tot i fa de més mal combatre des d'un punt de vista intel·lectual".

A l'article La pastanaga Soler hi ha dit que "només hi ha una manera de negar el dret a decidir, que és negar la idea mateixa de Catalunya com a subjecte polític", i ha dit que els únics que "s'hi atreveixen són el PP i Ciutadans, amb una sinceritat digna d'elogi. Però a quin preu!"


"El dret a decidir no és només un ardit independentista; també és una magnífica coartada per a tres partits de matriu catalanista que encara no s'han acabat de definir -Unió, PSC i ICV- i que no volen caure en la marginalitat del PP, ni perdre bous i esquelles defensant una tercera via que, per la seva absència, amenaça de devorar tots els seus patrocinadors" ha continuat explicant.

Sobre això, Soler ha sentenciat que mentre duri l'impàs a Catalunya "ICV farà la viu-viu, sadollant les seves bases amb un discurs social que està en alça; Unió podrà mantenir-se sota el confortable paraigua de CDC [...] el PSC, és qui ho té més difícil... política del dia a dia, maniobres dilatòries, tàctiques lampedusianes". "L'autodeterminació ben entesa no ha de ser un obstacle per a tots aquells que, com el PP i el PSOE, tenen una enemiga comuna: la pressa" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "De moment no hi ha indicis que facin pensar que els comuns s'arremangaran per fer que les urnes arribin al seu destí"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La sentència del TSJC és una vergonya democràtica, incomprensible a Europa".
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Els amics de Merkel demanen una solució política perquè han constatat que el govern català no està disposat a rendir-se"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "El referèndum continua superant obstacles, continua sent un clam majoritari de la societat. I qui el combati s'aboca perillosament al pou de la marginalitat"
Recull de premsa · Política
Soler: "Un país sense vergonya"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La Moncloa té un problema"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Un cop més, queda comprovat: l'independentisme només té gent"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Amb la magnitud dels reptes que esperen a la cantonada, si no hi ha una mica de sentit d'estat és impossible que el país surti reforçat d'aquesta singladura"
Notícia · Unió europea
Més de 250 persones a la conferència sobre el dret a l'autodeterminació al Parlament Europeu
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"La qüestió principal és què farà aquesta nova força central del sobiranisme si la principal raó de la seva existència -la independència de Catalunya- no es desencalla en aquest apassionant 2017"
Indica publicitat