Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 21 de de juny del 2013 | 17:00
Recull de premsa

Tresserras: "El sí és l'oportunitat per a les noves generacions d'organitzar una societat més digna i justa"

"Contraposat a aquest no conservador i acoquinat, el mira endavant. Busca precisar el projecte. S'interroga i es compromet. Sap que el repte és immens, però està disposat a assumir riscos; convençut que qualsevol opció és preferible al sotmetiment".

L'exconseller de cultura i mitjans de comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha dit que el sí al referèndum per la independència de Catalunya "és l'opció dels que no tenen por, dels que s'han desacomplexat, dels que estan més pendents dels seus propis actes i objectius que d'evitar la fortuna dels altres".

A l'article publicat a l'Ara, Tresserras hi ha dit que el sí "mira endavant" i "busca precisar el projecte": "S'interroga i es compromet. Sap que el repte és immens, però està disposat a assumir riscos; convençut que qualsevol opció és preferible al sotmetiment i la dependència d'avui". "L'orquestració del front contra la celebració de la consulta i l'organització de l'ofensiva contra la proposta independentista, a banda de reiterar el caràcter inamovible, essencial i providencial de la "unitat" espanyola, procura [...] fer por i desmoralitzar" ha alertat l'autor de l'article.

Tresserras també ha dit que el no "no ha estat capaç d'articular una invitació en positiu" ni tampoc "cap proposta nova" ja que no exhibeix "cap propòsit d'esmena; no procura seduir". "Només remet al passat i a l'amenaça que, fora d'Espanya, tot seria pitjor ─ha continuat─: aïllament, decadència, irrellevància, vetats a Europa... Ells s'encarregarien de desencadenar les plagues i de fer anar el fuet".

Finalment l'autor de l'article ha conclòs que "contraposat a aquest no , conservador i acoquinat" s'hi troba el sí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat