Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de març del 2016 | 12:21
Crònica · Afers religiosos

El monestir de Poblet ratifica el seu compromís amb la nació catalana

El monestir de Poblet ratifica el seu compromís amb la nació catalana. Ho ha fet amb motiu de l'elecció i pressa de possessió del nou abat Octavi Vila.La benedicció abacial ha estat conferida per l'abat general de l'orde cistercenca, l'italià P. Mauro-Giuseppe Lepori, que ha oficiat la cerimònia, fins i tot l'homilia, en un català excel·lent.

La comunitat li ha agraït  "aquesta seva sensibilitat envers la nostra realitat nacional i la nostra llengua", segons un comunicat del monestir.

L'abat Vila s'ha referit en la seva intervenció al servei i a l'amor com característiques de la missió dels monjos. Ha dit: "Servei i amor al país, ja que així com l'Església encarnada en aquest poble dóna fe de la realitat nacional de Catalunya, tal com ens diu el document dels bisbes catalans 'Arrels cristianes de Catalunya', també aquest lloc, el nostre monestir, profundament arrelat al país, és una part fonamental del seu passat, alhora un protagonista del seu present i un referent pel seu futur".

També en unes declaracions a la periodista Meritxell Roselló, de Flama, el nou abat comparteix unes paraules pronunciades per un dels seus predecessors mort recenment, l'abat emèrit Maur Esteva, al novembre del 2012 en una homilia al monestir de Solius. Esteva va dir: "Defensar la pròpia llengua, la pròpia cultura i consegüentment la pròpia nació i autoafirmar-les, amb voluntat de ser un estat sobirà, és una causa justa".

En la mateixa entrevista, l'abat Vila afirma: "Com a monestir som un referent històric. El monestir de Poblet va ser fundat l'any 1150 per una donació del compte de Barcelona, Ramon Berenguer IV. Des de sempre hem estat vinculats a la monarquia de la Corona d'Aragó dels comtes de Barcelona i, per tant, ens dóna un lligam amb la història i la identitat nacional del país. Aquesta característica de Panteó Reial també ens hauria de servir d'unió amb els territoris que van formar la Corona d'Aragó: País Valencià, Aragó i les Balears".

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat