Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 9 de de juliol del 2015 | 06:35
Crònica · Afers religiosos

Catalunya al Vaticà

Una de les més significatives accions de política exterior de la Generalitat de Catalunya és la creació d'una delegació davant la Santa Seu.

Barcelona · La Generalitat, amb un govern sobiranista, projecta Catalunya al món malgrat l'ofec polític i econòmic a que es sotmesa per l'Espanya constitucional. Les institucions espanyoles pretenen que la realitat nacional catalana sigui només un territori provincià i tancat.


"Catalunya vol ser un país normal que pugui presentar-se al món tal com és", segons Enric Vendrell, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat. Vendrell escriu a "Catalunya cristiana"  sobre els objectius de la delegació catalana a Roma: "Aquesta delegació pretén facilitar els contactes bilaterals amb el Vaticà, potenciar les relacions amb els seus òrgans i institucions, recaptar informació en relació amb les iniciatives engegades per la Santa Seu que resultin d'interès per la Generalitat i donar-hi a conèixer la realitat de Catalunya".


El responsable d'Afers Religiosos apunta una data significativa: "La Santa Seu és una potència diplomàtica de primer ordre i té un pes polític innegable en l'escena internacional. Un pes que s'ha concretat al llarg dels segles en una destacada tasca de mediació en diversos conflictes internacionals".


Un darrer apunt, Enric Vendrell (Tarragona, 1963) s'expressa de forma coherent amb la seva postura sobiranista i amb política del Govern d'Artur Mas. Vendrell és un democratacristià que es manté fidel a la Unió Democràtica de Manuel Carrasco i Formiguera, continua en el Govern català i no segueix el camí emprés  per Josep Antoni Duran i Lleida.Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat