Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de d'octubre del 2016 | 09:55
Crònica · Afers religiosos

El Papa apel.la a la sobirania dels pobles i als tribunals Internacionals

El Papa Francesc apel.la una altra vegada a resoldre els conflictes respectant la sobirania dels pobles i, en el seu cas, recorrent als tribunals internacionals. Francesc fou preguntat sobre aquestes qüestions en roda de premsa a l'avió que el portava de Bakú a Roma el mateix dia en que es celebrava el referèndum a Colòmbia.

Sobre el cas colombià i tots els països en general, el Papa va dir: "El poble és sobirà. Les formes democràtiques i la sobirania del poble han d'anar juntes". Va afegir: "S'ha fet costum en determinats països que, després d'un segon mandat, el qui acaba tracta de canviar la constitució per obtenir un tercer mandat. Això significa sobrevalorar la democràcia contra la sobirania del poble".

També fou preguntat sobre què es podria fer a Armènia i Azerbaidjan per aconseguir una pau permanent que tuteli els drets humans. Francesc va contestar: "L'únic camí és el diàleg sincer, cara a cara, i una negociació sincera sense acords sota la taula. Si no es pot arribar a això hi ha que tenir la valentia d'anar a un Tribunal internacional, a la Haia, per exemple, i sotmetre's al judici internacional". Explica que Geòrgia té un problema amb Rússia, que Armènia, que és un país sense fronteres obertes, té problemes amb Azerbaidjan. Conclou: "Hi ha que anar al tribuna internacional, no hi ha una altre via".

I, en general, sobre les convocatòries a les urnes, el Papa insisteix sobre els ciutadans: "El poble és sobirà. Només diré: estudia bé les propostes!, prega i escull amb consciència".

La postura del Papa Francesc està en línia amb la Doctrina Social de l'Església que defensa els drets i les llibertats de les persones i dels pobles. Un d'aquests pobles o nacions és Catalunya, segons els textos pastorals de l'episcopat català.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat