Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de de juny del 2014 | 17:46
Crònica · Afers religiosos

'La Vanguardia' manipula l'arquebisbe Tutu

Tots els mitjans catalans menys La Vanguardia destaquen que l'arquebisbe sud-africà Desmond Tutu ha defensat el dret a l'autodeterminació i el dret del poble català a decidir el seu futur.

Desmond Tutu, premi Nobel de la Pau, ho ha dit a Barcelona on ha passat uns dies per rebre el XXVI Premi Internacional Catalunya concedit per la Generalitat. El diari dels Godó ha dedicat a Tutu una entrevista a doble pàgina. Entrevista amplia, sí, encara que amagant entre línies la qüestió clau del sobiranisme.

Algunes de les respostes de l'arquebisbe són aquestes: "El dret a l'autodeterminació està reconegut per les Nacions Unides [...]. El sentit comú diu que si la majoria dels set milions de ciutadans de Catalunya vol la independència, el Govern central d'Espanya, hauria d'escoltar-los".
Un cop mes, La Vanguardia manté tant com pot la seva línia borbònica i elitista de la tercera via"
Però cap titular de l'entrevista fa referència al procés sobiranista que és una de les grans qüestions de la política catalana i de la situació de l'estat espanyol. El principal titular i els titulars complementaris no tenen res a veure amb la sobirania. El gran titular és aquest: "És perillós entrar en un escenari d'amargor".

Un cop mes, La Vanguardia manté tant com pot la seva línia borbònica i elitista de la tercera via. El diari de la Diagonal 477, tocant a la plaça Francesc Macià, intenta contrarestar la gran majoria sobiranista, pacífica i democràtica, que es manifesta al carrer i a les urnes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat