Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de juliol del 2015 | 11:26
Crònica · Afers religiosos

L'Espanya colonialista no fa cas del Papa i no demana perdó

L'Espanya colonialista no fa cas del Papa Francesc. Espanya no demana perdó per la seva política colonialista d'ahir i d'avui, i tampoc  la corregeix.

Barcelona · El Papa, en el seu viatge a Llatinoamèrica, s'ha referit a aquesta afer en un discurs a Santa Cruz de la Sierra, Bolívia. Francesc, en sintonia amb la postura de l'episcopat llatinoamericà i de Joan Pau II, diu: "Vull ara i aquí parlar d'una qüestió important. Algú podria dir, amb dret, que quan el Papa parla del colonialisme s'oblida de certes accions de l'Església.  Ho dic amb pesar: s'han comés molts i greus pecats contra els pobles originaris d'Amèrica en nom de Déu. Demano humilment perdó, no només per les ofenses de la pròpia Església sinó pels crims contra els pobles originaris durant la denominada conquesta d'Amèrica".

Espanya s'oposa al procés sobiranista català. Procés pacífic, democràtic i modèlic a Europa i al món. L'Església catòlica a Catalunya no pot quedar-ne al marge d'aquest procés. Ha de tenir la valentia de Francesc"

Francesc va afegir unes consideracions ben legítimes. Va dir: "Amb aquesta petició de perdó i per ser justos, també vull que recordin a milers de sacerdots i bisbes que varen oposar-se fortament a la lògica de l'espasa amb la creu. Hi hagué pecat abundant, no vàrem demanar perdó i per això ara demanem perdó. On hi hagué molt pecat, hi va haver sobreabundància de gràcia a traves d'aquests homes que varen defensar la justícia dels pobles originaris".

El Papa Francesc respecta als pobles i demana perdó pels crims contra els pobles originaris durant la conquesta d'Amèrica. ¿I l'Espanya colonitzadora? Espanya mai demana perdó. Ni ahir ni avui. No rectifica. Espanya manté una postura colonitzadora amb el poble català en els àmbits cultural, lingüístic, econòmic, social, legal, institucional, polític. Espanya s'oposa al procés sobiranista català. Procés pacífic, democràtic i modèlic a Europa i al món. L'Església catòlica a Catalunya no pot quedar-ne al marge d'aquest procés. Ha de tenir la valentia de Francesc.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat