Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de maig del 2016 | 18:18
Crònica · Afers religiosos

Santuari de l'Ecologia, mossèn Dalmau i Muriel Casals

El Dia Mundial del Medi Ambient es celebra el 5 de juny a tot el món. Serà una gran celebració a Gallifa, petit poble del Vallès i una gran jornada reivindicativa a Barcelona a favor de les Terres de l'Ebre.

Gallifa fou refugi de reunions clandestines durant la dictadura. El ceramista català i universal Llorenç Artigues hi va establir el seu taller que han continuat el seu fill i nets. El poblet té una església romànica, un espai dedicat a Lluís Maria Xirinachs i un castell. A la rectoria hi resideix Josep Dalmau, sacerdot que sempre ha viscut a les perifèries de la fe i dels àmbits cívic i polític. Va néixer el 1926. Al llarg dels seus 90 ha sofert persecucions i darrerament malalties que supera gràcies a l'esperit que li dona força interior. El poder polític franquista i la jerarquia eclesiàstica decidiren fa 50 anys apartar-lo de les seves activitats i enviar-lo al poblet de Gallifa. Quin immens error! Mossèn Dalmau es va dedicar a la gent del poble i al jovent, un centenar de persones. Hi havia tan poca feina que ell encara va tenir més llibertat de moviments.

Un dia, d'ara fa 30 anys, mossèn Dalmau, va posar en marxa, a dalt del castell, un santuari dedicat a la Mare de Déu de l'Ecologia. És el primer santuari del món dedicat a l'Ecologia.

El trentè aplec al Santuari Ecològic de Gallifa es celebrarà aquest 5 de juny. A les 10 del matí tocaran les campanes, La gent es concentrarà a les 11 hores a l'Espai Xirinacs. El bisbe Joan Godayol i mossèn Dalmau presidiran la "Pregaria sobre el Mon" des de la talaia del Santuari Ecològic. També hi haurà un homenatge a Muriel Casals a càrrec de l'actual president d'Omnium, Jordi Cuixart. I es solidaritzant amb la manifestació ecologista de Barcelona(Informació. Telèfons: 93-866-11-01 / 649-948-350 / jdalmau@gallifa.com)

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat