Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de maig del 2016 | 10:23
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

Els convergents es fan l'harakiri presentant Quico Homs

Convergència Democràtica de Catalunya porta setmanes i setmanes debatent sobre el "sexe dels àngels" del que ha de ser l'herència convergent i quin partit cal refundar o fer de nou. Històrics, conservadors, liberals i socialdemòcrates competeixen per encapçalar el nou moviment o partit.

I també hi ha unes certes rivalitats entre els orígens dins de Convergència de les diferents tendències i sectors. Destaquen, per la seva honestedat i determinació sobiranista, aquells militants que es van forjar en l'escola de patriotes que ha representat i representa la JNC. Pocs militants d'aquest sector han estat embolicats en afers que han embrutat la trajectòria de CDC i són el mascaró de proa del sobiranisme convergent.

Hi ha altres famílies.Els històrics, que des de la confessió inexplicable fins ara de Jordi Pujol, passen pels pitjors moments de la seva història, tot i haver estat la columna vertebral del catalanisme i nacionalisme del pujolisme. Poc tenen a dir en l'actual fase del partit o moviment. La seva immensa majoria han abraçat el sobiranisme amb decisió.

Destaquen, per la seva honestedat i determinació sobiranista, aquells militants que es van forjar en l'escola de patriotes que ha representat i representa la JNC"

Hi ha un altre sector, conservador i liberal, que tot i negar-ho, s'ha vist embolicat -una part d'ells- en el sector dels negocis i del finançament del pujolisme convergent. Avui estan amagats o neguen la seva vinculació amb el passat. S'està produint una gran amnèsia col·lectiva i no s'admet que durant dècades hi va haver una "omertà" que va permetre actuar amb impunitat al sector dels negocis de CDC, ben protegit pels mitjans de comunicació i els seus dirigents que vivien, en part, del seu silenci. Per sort, aquest sector que ha estat vital i transcendental per a CDC avui és en plena decadència.

Hi ha, però, un altre sector,el mal anomenat "funcionarial". Militants de CDC que han treballat sempre a l'Administració Pública, que han obeït i han callat tot el que veien i sabien, tot i que ara, evidentment, ho neguen tot. Des dels més alts càrrecs fins als intermitjos. Un d'aquests productes més representatius és Quico Homs, que mai ha treballat fora de les institucions públiques, que mai ha arriscat res. Va ser un funcionari obedient fins que va veure la seva oportunitat.

En el Procés, la tasca de Quico Homs ha estat la de crear problemes, enemistats i enfrontaments amb Esquerra Republicana i els seus dirigents, arribant al punt d'aconseguir que no hi hagués diàleg"

Quico Homs podria significar, si és candidat de CDC a les properes eleccions generals, el final d'un partit i d'unes maneres de fer. Aquest personatge que alguns qualifiquen de director d'una funerària, va participar activament, primer, en la destrucció del "pinyol" (grup de militants convergents, joves, que quan Jordi Pujol es va retirar de la política activa representaven una opció de futur coherent i forta, que cap altre partit polític català no tenia). D'aquell "pinyol" sols n'ha sobreviscut Quico Homs, que posant-se "a la vera" d'Artur Mas i aprofitant les seves debilitats, va assolir el poder absolut i es va dedicar, no sols a destruir el "pinyol" subtilment -i de vegades descaradament- sinó que va desfer les mínimes estructures d'estat del pujolisme i va començar a construir el país sota el lideratge d'Artur Mas, dirigit per ell.

En el Procés, la tasca de Quico Homs ha estat la de crear problemes, enemistats i enfrontaments amb Esquerra Republicana i els seus dirigents, arribant al punt d'aconseguir que no hi hagués diàleg. I va ser incapaç de crear les mínimes condicions de coincidència i complicitat amb la societat civil. Si algú ha sabut recrear el personatge de Quico Homs ha estat Toni Soler i l'equip de guionistes de "Polònia", tot i que en la vida real és un personatge molt més tenebrós i ressentit.

Quico Homs, però, sap preveure el futur i quan el president Mas fa el pas al costat, ell veu perillar el seu futur i decideix transformar-se sense pudor ni sentit del ridícul en el futur Miquel Roca o Josep Antoni Duran Lleida a Madrid. Fuig perquè sap que ni conservadors, ni liberals, ni socialdemòcrates volen saber res d'ell.

Homs, però, no deixa indiferent ningú i segueix destruint. No aconsegueix ni que Demòcrates, Solidaritat o Reagrupament acceptin anar en la seva candidatura. Ja saben de quin peu calça"

I en aquesta situació, ell mateix diu que vol primàries, sabent que l'estrucutra del partit el vol a Madrid per treure-se'l de sobre en l'etapa actual de CDC. Però apareix Sílvia Requena, una militant de base amb 31 anys de militància política, que potser una mica innocentment vol fer front al que representa Quico Homs. 

Homs, però, no deixa indiferent ningú i segueix destruint. No aconsegueix ni que Demòcrates, Solidaritat o Reagrupament acceptin anar en la seva candidatura. Ja saben de quin peu calça. Homs, doncs, es prepara per fer l'harakiri a CDC. Com pot ser que un partit i un entorn que disposa d'homes i dones potents com Josep Rull, Carles Campuzano o Antoni Vives, i tants altres, opti per un candidat amortitzat com Quico Homs? Com pot ser que CDC no hagi entès que calia sumar, com a mínim Demòcrates, que ha sabut fer política moderna i innovadora, i que disposa possiblement d'un dels actius polítics més importants com és Antoni Castellà?

La destrucció d'Unió Democràtica de Catalunya i el guirigai de CDC posen en perill el Procés. Doncs és cert que si l'espai de Convergència desapareix, serà molt difícil construir la independència. Esperem que el proper dia 21, la militància de CDC sorprengui i doni una alternativa possible i innovadora en el camí de reconstruir l'espai de centre i centre-esquerra.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat