Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de de desembre del 2015 | 13:17
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

Quin és realment l'imaginari nacional de Colau i Domènech?

Tot i que el 20-D no desperti ni il·lusió ni trempera entre la majoria social sobiranista cal fer una crida a la participació  per tal d'evitar  una victòria de Ciutadans a Catalunya que , per ajustada que fos aquesta, no deixaria de ser una puntada de peu a la voluntat de sobirania del nostre poble.

Ja el passat 27 de setembre tot i la  majoria absoluta de les forces independentistes arreu de Catalunya la victòria de Ciutadans a Nou Barris i  els seus bons resultats al cinturó de Barcelona  van servir a alguns per a posar en qüestió l'objectiu prioritari  i unitari del Catalanisme: Catalunya un sol poble.

Ara doncs de cara al 20-D ens  convindria ,segons el  nostre col·lectiu, una victòria clara i contundent de les forces sobiranistes o almenys d'aquelles forces defensores del dret a decidir. I és que és cert que entre part de la ciutadania de Catalunya es veu amb  bons ulls "En Comú Podem"  i els seus dirigents Domènech i Colau i es que ambdós van admetre que el 9 de novembre havien votat  Sí-Sí . Tot i això,  en aquests últims dies de campanya han començat a aflorar  els clàssics acomplexaments d'una determinada Esquerra del nostre país  que continua emmirallada en un imaginari col·lectiu que Espanya i els seus mitjans ens han volgut inculcar.

Tot i que segurament   part de les classes populars espanyoles haurien entès  les reivindicacions que fa Catalunya del seus  drets l nacionals  a la pràctica  tres-cents anys de prepotència nacional espanyola  i una Constitució dels anys 70 redactada  sentint encara el "remor" dels sabres dels colpistes ha fet que aquestes acceptessin com a dogma de fe els principis de la Carta Magna amb les seves limitacions  i el seu marc territorial. I és que  l'esquerra no ha estat capaç d'explicar la veritat de la Transició i les concessions que es van haver de fer per consolidar el procés cap a la democràcia.

I pel que fa a Catalunya  durant anys  PP-PSOE  han mantingut captius  als sectors  vinguts  a casa nostre des d'altres zones de l'estat espanyol  per tal  d'utilitzar-los com a cavall de Troia contra el desenvolupament nacional del nostre país. I tot  i això s'ha aconseguit arrelar amb força la idea de  Catalunya un sol poble  tot i que sovint fermament lligada a la realitat espanyola.

Així, amb la pràctica desaparició  del PSC tradicional i  de l' Iniciativa hereva del PSUC era lògic que sorgís  una formació com "En Comú Podem". Fins i tot  en els últims dies un  dirigent de la Cup com Quim Arrufat, ha afirmat que si votava ho faria per aquesta coalició. El nostre col·lectiu respecta  la seva posició com entén també la  decisió de David  Fernàndez, també de la CUP, quan ha dit que ho faria per ERC.

I és per tot l'exposat fins ara que ha sorprès a més d'un  la patinada de Colau a Madrid afirmant que els catalans podríem acceptar a aquesta última com a capital. I tot i  aquest autogol  des del Col·lectiu Joan Crexell  continuem pensant que  necessitem els sectors  que representen Colau, Domènech i les forces que li donen suport per construir la gran majoria social que ens ha de conduir a la independència. Tot i que els demanaríem , de totes totes,  que siguin  capaços de no caure en els errors de la vella política per tal de superar les seves pors i limitacions i poder-se afegir així a la gran majoria social que vol que Catalunya sigui un país normal .







Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat